Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastro ponuda

Uskoro natječaj za restoran s domaćom hranom u Medvedgradu

srednjovjekovni dani (1)
Martina Popovčić/Pixsell
16.12.2011.
u 09:08

– Fast food sigurno neće biti dijelom ponude Medvedgrada. Željeli bismo da to bude autohtona hrana, ali prema mogućnostima pripreme koja je dozvoljena za buffet – objasnila je Nives Farkaš Topolnik, ravnateljica Parka prirode Medvednica

Povijesno zdanje Medvedgrad, koje je zatvoreno već mjesec dana zbog uređenja i restauracije zidina, trebalo bi uskoro dobiti restoran s autohtonom gastronomskom ponudom. Jedna od najposjećenijih zagrebačkih turističkih lokacija, koju dnevno pohodi u prosjeku 50 posjetitelja, očekuje raspisivanje natječaja za ugostiteljski objekt na koji će se moći javiti zainteresirani investitori iz cijele države.

– Fast food sigurno neće biti dijelom ponude Medvedgrada. Željeli bismo da to bude autohtona hrana, ali prema mogućnostima pripreme koja je dozvoljena za buffet – objasnila je Nives Farkaš Topolnik, ravnateljica Parka prirode Medvednica pod čijom je ingerencijom upravljanje i održavanje obnovljene ruševine srednjovjekovnog grada Medvedgrada.

No datum kada bi restoran mogao otvoriti svoja vrata ravnateljica nije u mogućnosti precizirati. Na prostoru drevnih zidina već je postojala slična ugostiteljska inicijativa, ali ona je u travnju ove godine okončana stečajem. Od tada brojnih turisti koji pohode Medvedgrad mogu uživati samo u dahu povijesti i prekrasnom pogledu na glavni hrvatski grad, ali ne i u ukusnom zalogaju.

Nade u promjenu postojećeg stanja polaže i ravnateljica Topolnik, za čijeg je mandata pokrenuta i restauracija Medvedgrada, uređenje prilaznih staza, a uskoro i otvaranje novog ugostiteljskog objekta.

Komentara 4

Avatar Grunf
Grunf
09:34 16.12.2011.

heehhehheeeeeeeee najposjećenije turističko mjesto u zg sa prosjekom od 50 posjetitelja hehehehehehehheheeeeee

LI
liliZG
09:59 16.12.2011.

u svakom slučaju, Medvedgrad je mali turistički biser grada Zagreba koji nije ni približno iskorišten kako bi trebao biti......

LI
liliZG
09:58 16.12.2011.

mislim da je problem Medvedgrada nedostupnost dolaska automobila, kao god paradoksalno bilo , u našem narodu je uvriježeno da ako ne možeš do nećeg autom tamo ni neideš, .....možda bi tebalo uvesti neki vlakić do vrha jer od glavne ceste do vrha je poprilično strm uspon pa je to problem za starije.......... ...a što se restorana tiče, onaj u stečaju imao je 50%skuplje cijene nego u zagrebu ili općenito na sljemenu , a znamo kakva ekipa dolazi na sljeme sigurno ne ona koja može platiti 80kn šnicl, zato me ne čudi stečaj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije