Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vip Eureka

Učenica MIOC-a Una Pale ‘vodenim svjetlovodom’ osvojila 1. mjesto

eureka
Žarko Bašić/PIXSELL
22.11.2010.
u 10:56

Zagrebačka srednjoškolka iz XV. gimnazije Una Pale pobjednica je ovogodišnje multidisciplinarne smotre znanstvenog stvaralaštva hrvatskih učenika Vip Eureke

Zagrebačka srednjoškolka iz XV. gimnazije Una Pale pobjednica je ovogodišnje multidisciplinarne smotre znanstvenog stvaralaštva hrvatskih učenika Vip Eureke, a jučer joj je u hotelu Internacional uručena i prva nagrada. U konkurenciji 15 mladih finalista iz cijele Lijepe Naše, koji su proteklog vikenda u spomenutom hotelu “odmjerili svoje snage” u raznim disciplinama, mlada Una Pale osvojila je najviše glasova stručnoga žirija, a njezin rad iz fizike pod nazivom “Vodeni svjetlovod” imao je najoriginalniji pristup znanstvenoj metodi.

– Da se prijavim motivirali se me moji prijatelji koji su prije sudjelovali na natjecanju. Htjela sam iskoristiti posljednju godinu srednje škole, no nisam očekivala pobjedu. Nagrada me sasvim vezala za znanost i fiziku i utjecat će na moju budućnost i odabir fakulteta – kaže skromna gimnazijalka.

I na ovogodišnjoj 6. po redu Vip Eureki žiri je imao težak zadatak.

– Radovi srednjoškolaca svake su godine sve bolji i bolji, a posebno me veseli što su uz Zagreb i Istru kvalitetni radovi mladih znanstvenika pristigli i iz Karlovca, Bjelovara te Čakovca. Samo ulaganje u znanost može učiniti Hrvatsku prepoznatljivom na svjetskoj karti – rekao je idejni začetnik projekta i voditelj Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan Korado Korlević.

Drugo mjesto pripalo je učeniku VII. zagrebačke gimnazije Domagoju Šegerguru za njegov rad “Utjecaj masmedija na život adolescenata”, a treći je bio Vedran Barbarić iz Zagreba s radom “Organska elektrotehnika”, kojemu ovo nije prva pobjeda na Vip Eureki. Natjecanje je i ove godine podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a ravnatelj Uprave za znanost Hrvoje Meštrić istaknuo je da je znanje ključan resurs u razvoju države.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije