Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nijemi klasik

Strah i trepet u Lisinskom: Kino uz orgulje prikazuje kultni horor film “Nosferatu”

Foto: Lisinski
1/4
15.04.2024.
u 13:57

Inspiriran je romanom “Drakula” Brama Stokera, a glavni lik grof Orlok, zastrašujuće je stvorenje s izduženim prstima i lepezastim ušima, koji je stvorio prepoznatljiv izgled vampira koji će inspirirati naraštaje kasnijih umjetnika

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog ugostit će program Kino uz orgulje koji sa sobom donosi jedinstveni spoj umjetnosti, filmske povijesti i glazbe. Tako će u petak 26. travnja veliko platno Lisinskog osvijetliti kultni nijemi film strave “Nosferatu”, uz improvizacije francuskog orguljaša Baptiste-Floriana Marle-Ouvrarda. 

Ovo remek-djelo Friedricha Wilhelma Murnaua iz 1922. godine, predstavlja jedan od najznačajnijih nijemih filmova, a izniman utjecaj ostavio je na čitavu filmsku industriju. Inspiriran je romanom “Drakula” Brama Stokera, a glavni lik grof Orlok, zastrašujuće je stvorenje s izduženim prstima i lepezastim ušima, koji je stvorio prepoznatljiv izgled vampira koji će inspirirati naraštaje kasnijih umjetnika. 

VEZANI ČLANCI:

Napete scene, nelagoda, strah i živa glazba na orguljama uvlači gledatelje u mračnu atmosferu, a zbog svih tih elemenata “Nosferatu” ponosno nosi titulu jednog od najutjecajnijih ostvarenja u povijesti filma koje simbolizira snagu i trajnu privlačnost filma strave kao žanra. 

Svi zainteresirani svoje ulaznice mogu kupiti na blagajnama Dvorane Lisinski te online na lisinski.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije