Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Kalinić: Spremni smo i za potres kakav je Zagreb pogodio 1880. godine

Grad Zagreb mogao bi zbrinuti 15.000 ranjenih i do 3.000 mrtvih, koliko bi ih moglo biti ukoliko nas takav potres zadesi
05. veljače 2015. u 12:08 25 komentara 1516 prikaza
Ekobombe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ukoliko Zagreb pogodi potres, kao što se dogodio 1880. godine, postoji mogućnost da bude i do 3.000 mrtvih i 15.000 ranjenih.

No Ured za upravljanje u hitnim situacijama spreman je i za taj scenarij. Najavio je tako pročelnik Ureda Pavle Kalinić sinoć na Dnevniku N1.

- Mi dijelimo letke već godinama, zadnjih dana smo postigli dogovor za tiskanje primjeraka koji će visiti u skoro svim institucijama. Ljudi moraju znati kako reagirati u slučaju da se dogodi veliki potres. Mi smo spremni za takve situacije - kazao je Kalinić za N1. Komentirao je i prognoze, prema kojima bi u Zagrebu u sljedeća dva dana moglo pasti i do četrdeset centimetara snijega.

- Ukoliko bude problema, mogu se dignuti i specijalističke postrojbe, ali mora se poštivati i procedura. Ne vidim nikakvog razloga da bi bilo većih problema. Uobičajeno je da problema ima, ali zimska služba je spremna, a moramo zahvaliti gradonačelniku koji je sve to pokrenuo - odgovorio je Kalinić na upit je li Zagreb spreman na obilan snijeg i očekuje li probleme.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Što ćemo jadni ako Kalinić pogine u potresu? Ništa, idemo u kino.

 • Avatar pavo24
  pavo24:

  Zagreb je na izuzetno trusnom području i potres kao takav je vrlo realan i nema apsolutno nikakve veze s crnim mislima i ovo o čemu je Kalinić govori na tv-u je normalan postupak u slučaju prirodne katastrofe.

 • Marlon Brando:

  "Ako nemaš za reći ništa lijepo ni pametno, bolje šuti." - Narodna Narodna