Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe

Psi su mokri, imaju rane, ne hrane ih redovito...?

'02.01.2010., Zagreb - Dumovec, skloniste za zivotinje. Kavez sa stencima starim oko tri mjeseca. Photo: Marin Tironi/PIXSELL'
'Marin Tironi/PIXSELL'
12.11.2011.
u 08:00

Iz Dumovca su potom poslali priopćenje za javnost u kojem sve negiraju, ali i dodaju da su protiv anonimnog autora pisma podnijeli kaznenu prijavu.

Nitko nije nedodirljiv – zadnja je rečenica nepotpisanog pisma koje kruži internetom i koje je zgrozilo javnost, a u kojem se ističe 40 teških optužbi na račun gradskog skloništa za životinje Dumovec.

Nebriga o životinjama

Dijelovi pisma, poput onih o usmrćivanju štenaca odmah nakon dolaska u sklonište, nepropisnim eutanazijama i mučenju životinja ostavljajući ih gladnima, promrzlima i u vlastitim fekalijama, izazvali su zgražanje ljubitelja životinja jer je riječ o mjestu koje bi sudbinu neželjenih kućnih ljubimaca trebalo olakšati. Na račun zamjenice voditelja skloništa Tatjane Zajec iznesene su brojne optužbe, među kojima i ona da sustavno maltretira zaposlenike na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, ali i da u njezinoj odsutnosti neovlašteni djelatnici cijepe pse protiv bjesnoće.

Nakon objavljivanja pisma, sve se više javljaju osobe koje, iako u čudu što se netko usudio dirnuti u gradsko sklonište, žele podijeliti svoja negativna iskustva.

Tako je jedna djevojka s javnošću podijelila dio svog dnevnika koji je vodila dok je bila na praksi u Dumovcu. Ona želi ostati anonimna jer ju je strah reakcija iz škole i, kako kaže, okoline.

– Veterinar operira rotvajlericu uz izjave kako mu se gadi, boksove peru polijevajući i pse, pa su stalno mokri i imaju rane, neki se psi probude usred operacije i to vrištanje možete samo zamisliti. Voda im je prljava, a nismo vidjeli da ih hrane. Sjećam se stravično mršave šarplaninke – opisala je u pismu.

Sve to, međutim, prozvana zamjenica voditelja opovrgava te kaže da je riječ o – lažima i izmišljotinama.

Financira ih Grad

Iz Dumovca su potom poslali priopćenje za javnost u kojem sve negiraju, ali i dodaju da su protiv anonimnog autora pisma podnijeli kaznenu prijavu. Inače, sklonište se financira iz gradske blagajne te od donacija, a dobitnik je većeg broja domaćih i stranih nagrada.

Komentara 8

Avatar Aubix
Aubix
19:45 12.11.2011.

Kao pravnik sugerirao bih Skloništu Dumovec da protiv novinarke Ivane Hanjš i nakladnika podnesu tužbe po najmanje dvije prave osnove: kršenje odredbi čl. 200. Kaznenog zakona i Zakona o medijima, a mislim da ima toga još. Silno me zanima kako će novinarka i nakladnik dokazati na sudu navode iz navodnog anonimnog pisma. A i inače, objavljivanje djelomičnih i integralnih verzija anonimnih dojava predstavlja novo dno dna hrvatskih medija. Pouzdano mi je poznato da ovakve tužbe koje je nemoguće izgubiti na sudu obožavaju mlađi odvjetnici: dobiješ značajnu medijsku pozornost i adekvatnu reklamu, stranka koja izgubi, a to su neminovno nakladnik i novinar plaćaju kompletne sudske troškove, a podjela utjerane novčane kazne po principu pola-pola može mu donijeti bar 50, 60 tisuća kuna.

CO
Coco
20:16 12.11.2011.

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/dumovec-nece-kujicu-koju-su-drugi-psi-zlostavljali_314411

NH
N-Hudy
10:34 12.11.2011.

...Pa te djelatnike koji su takvi, fino njih u kavez zatvoriti na jedno tjedan dana, mislim da je i to dovoljno, i polijevati ih vatrogasnim šmrkom. Štetočine proklete! Bilo bi zanimljivo da se jedan od tih veterinara probudi na svojojj operaciji kad mu štede na narkozi. Fuj, gamad prokleta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije