Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA VELJAČU

Prosječna zagrebačka plaća 1.292 eura, gotovo 13% viša od prošlogodišnje

Euro - nova službena valuta u Republici Hrvatskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
13.05.2023.
u 09:16

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka

Prosječna plaća u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1.292 eura, što je nominalni rast za 2,9 posto u odnosu na siječanj te za 12,7 posto u odnosu na veljaču 2022., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske koja je iznosila 1.106 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 186 eura.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za veljaču isplaćena je u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 3.077 eura. Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 695 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 1.832 eura, što je nominalan rast za 3,7 posto u odnosu na siječanj te za 12,1 posto u odnosu na veljaču 2022. godine.

VIDEO Tomašević s 'bebom' u rukama: Okušao se u novoj ulozi

Komentara 2

Avatar Cro_Puppy
Cro_Puppy
11:04 15.05.2023.

Bravo za Možemo i HDZ!

ZV
Zvrk
13:58 13.05.2023.

Da mi je vidjeti tog radnika koji mjesecno zaradjuje 1.300 €, a radnici su vecina, a ne direktori i sab. zastupnici, takav radnik sa tolikom placom postoji samo u AP snovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije