Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARINKO KOSOR:

'Pozivam Hajdaša Dončića da se drži obećanog i štiti interese Hrvatske'

darinko kosor
Foto: Patrik Macek/VLM
20.11.2013.
u 17:07

Grad Zagreb kao suvlasnik Zračne luke ima pravo znati sve što se događa s njom, smatra predsjednik Skupštine

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor sastao se danas uoči štrajka s predstavnicima sindikata Zračne luke i pozvao ministra prometa da sa sindikatima sjedne za pregovarački stol.

– Pozivam ministra Hajdaša Dončića da se drži obećanog te da štiti interese Republike Hrvatske, a ne francuskog koncesionara. Nismo dobili traženu dokumentaciju, imamo saznanja da je potpisani ugovor mijenjan i da je koncesionar već dva puta probio rokove – kazao je Kosor te dodao da je ministar danas spriječio svoga pomoćnika i predsjednika uprave Zračne luke da sjednu sa sindikatima za pregovarački stol.

Grad Zagreb kao suvlasnik Zračne luke ima pravo znati sve što se događa s njom, smatra predsjednik Skupštine te je još jednom pozvao ministra da na transparentan način to da na znanje javnosti.

Predsjednik Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb Ante Dujić upozorio je da su prava radnika koja proizilaze  iz Kolektivnog ugovora potvrđena radnicima samo usmeno, nisu potkrijepljena ni jednim dokumentom.

 – Jedino što smo dobili bila su obećanja da će se naša prava proizašla iz Kolektivnog ugovora i minulog rada poštovati, ali to ne potkrepljuju ni jednim jedinim dokumentom. Zbog toga smo i poduzeli ove nepopularne mjere, odnosno  štrajk –  objasnio je Dujić.

Komentara 1

BR
brodludjaka
22:49 20.11.2013.

Ne razumijem kako se glavni čovjek neke male, beznačajne stranke koja je dobila 1% glasova građana ove zemlje, uspije ugurati da bude neki predsjednik skupštine??? Kojom logikom i kojim kvalitetama??? Ima li još koje slobodno radno mjesto u skupštini saa velikom plaćom????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije