Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklijada

Pogledajte kako su biciklisti zauzeli zagrebačke ulice

Milan Bandić Večernjakova biciklijada (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/9
17.06.2013.
u 17:22

Na čelu povorke vozio se gradonačelnik Milan Bandić koji je na biciklu imao zastavu Hrvatske, kao 28. članice EU

Više od dvije tisuće sudionika krenulo je u nedjelju u 10 sati s južnog parkirališta stadiona Maksimir u sklopu 31. Večernjakove biciklijade, a nakon svega 45 minuta biciklisti su stigli na cilj na Jarunu. Manifestacija je ove godine u znaku skorašnjeg ulaska u Europsku uniju, pa će 28 bicikala na čelu povorke na simboličan način predstavljati 28 zemalja članica EU.

Na čelu povorke vozio se gradonačelnik Milan Bandić koji je na biciklu imao zastavu Hrvatske, kao 28. članice EU.

– Više volim trčati, ali i pedaliranje je dobro. Dobro je zapravo da se čovjek bilo čime bavi. Hvala vam što ste ovo organizirali – poručio je gradonačelnik.

Ruta od dvadesetak kilometara vozila se u svim kombinacijama, neki su pedalirali sami, neki u parovima, a biciklijadu je odvozilo i nekoliko djelatnika Čistoće na svojim radnim biciklima. Sve zastave Europske unije stigle su na cilj dok je u pozadini svirala "Oda radosti", himna EU. Neki, nažalost, nisu uspjeli odvoziti rutu, već im je zbog vrućine pozlilo.

>>Nakon vožnje 10 tisuća ljudi feštalo na Jarunu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije