Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Plakat u Zagrebu: Koliko još fašizma?

Tko je autor plakata nije poznato, a na njemu stoji citat članka 14. Ustava Republike Hrvatske o zaštiti ljudskih prava
26. studenoga 2013. u 15:12 21 komentara 4816 prikaza
Plakat u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Na stupu u zagrebačkom parku Zrinjevac uoči referenduma o braku danas  je osvanuo plakat s pitanjem "Koliko još fašizma?".

Tko je autor plakata nije poznato, a na njemu stoji citat članka 14. Ustava Republike Hrvatske o zaštiti ljudskih prava, a koji glasi.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Netko je plakat pokušao obojiti bijelom bojom.

Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
 • Avatar sijamski bliznaci HDZ=SDP
  sijamski bliznaci HDZ=SDP:

  Vlado Gotovac dao je interviju švedskoj tv i zbog toga završio u zatvoru 2 godine + 4 godine zabrane javnog djelovanja. Ne smije se staviti link ali vi upišite na Youtubeu : Vlado Gotovac - isječak iz intervjua švedskoj televiziji ... prikaži još!ji 1977. - Pa poslušajte te riječi vrijede i danas. U kratko : odskakutajte od nas hrvatska je država hrvatskog naroda a sve ostalo je prolazno

 • Dingač:

  dokle će nas terorizirati svatko tko je protiv nas u našoj rođenoj zemlji? što policija ne pronađe počiniteljea ovog kaznenog djela? ovo je prošlo sve granice. ako manjini ne odgovara hrvatska nek kupe kofere i van iz zemlje. zakon je ... prikaži još!je za sve isti i Zabranit ćemo specijalne povlaštene manjine a one koji vrijeđaju sve hrvate treba uhapsiti.

 • krilnik_11:

  Što je autor ovog plakata želio poručiti?Ako je to poruka povodom referenduma o braku onda je autor vrlo stupidan,zar zbilja misli kako je ogromna većina građana nesposobna ili nedaj Bože glupa pa ne zna što čini.Autor plakata misli očito da ... prikaži još! bi naprimjer i slijepcu trebalo dopustiti voziti avion,retardiranom biti premijer(ovo je još i moguće) ili recimo da autolimar izvodi operaciju na srcu.Očito u RH postoji manjina podržana od također manjine odgojene u duhu komunističkog totalitarizma,koja misli zlorabiti Ustav RH jer niti vole niti poštuju ovu državu niti ikakve tradicijske vrijednosti koje čak nisu specifikum samo ove države.Evo maloprije po tko zna koji put ustavni sud upućuje na kršenje ustava i ustavnih vrijednosti od strane vladajućih ali oni se na to ne obaziru ...svojevremeno je drug premijer rekao da će oni mjenjati zakone jer eto...oni to mogu a sve u stilu onoga...zašto pas liže svoja j...(jer to može)Drugovo i pas to može dok mu okolina ne reče,e neće moći pa da bi se u to vladajući uvjerili možda ni nećemo trebati čekati redovne izbore.