Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči referenduma

Plakat u Zagrebu: Koliko još fašizma?

Plakat u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
26.11.2013.
u 15:12

Tko je autor plakata nije poznato, a na njemu stoji citat članka 14. Ustava Republike Hrvatske o zaštiti ljudskih prava

Na stupu u zagrebačkom parku Zrinjevac uoči referenduma o braku danas  je osvanuo plakat s pitanjem "Koliko još fašizma?".

Tko je autor plakata nije poznato, a na njemu stoji citat članka 14. Ustava Republike Hrvatske o zaštiti ljudskih prava, a koji glasi.

Svatko u Republici Hrvatskoj ima prava i slobode, neovisno o njegovoj rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama.

Netko je plakat pokušao obojiti bijelom bojom.

Komentara 21

Avatar sijamski bliznaci HDZ=SDP
sijamski bliznaci HDZ=SDP
15:58 26.11.2013.

Vlado Gotovac dao je interviju švedskoj tv i zbog toga završio u zatvoru 2 godine + 4 godine zabrane javnog djelovanja. Ne smije se staviti link ali vi upišite na Youtubeu : Vlado Gotovac - isječak iz intervjua švedskoj televizijiji 1977. - Pa poslušajte te riječi vrijede i danas. U kratko : odskakutajte od nas hrvatska je država hrvatskog naroda a sve ostalo je prolazno

DI
Dingač
15:54 26.11.2013.

dokle će nas terorizirati svatko tko je protiv nas u našoj rođenoj zemlji? što policija ne pronađe počiniteljea ovog kaznenog djela? ovo je prošlo sve granice. ako manjini ne odgovara hrvatska nek kupe kofere i van iz zemlje. zakon jeje za sve isti i Zabranit ćemo specijalne povlaštene manjine a one koji vrijeđaju sve hrvate treba uhapsiti.

K1
krilnik_11
17:32 26.11.2013.

Što je autor ovog plakata želio poručiti?Ako je to poruka povodom referenduma o braku onda je autor vrlo stupidan,zar zbilja misli kako je ogromna većina građana nesposobna ili nedaj Bože glupa pa ne zna što čini.Autor plakata misli očito da bi naprimjer i slijepcu trebalo dopustiti voziti avion,retardiranom biti premijer(ovo je još i moguće) ili recimo da autolimar izvodi operaciju na srcu.Očito u RH postoji manjina podržana od također manjine odgojene u duhu komunističkog totalitarizma,koja misli zlorabiti Ustav RH jer niti vole niti poštuju ovu državu niti ikakve tradicijske vrijednosti koje čak nisu specifikum samo ove države.Evo maloprije po tko zna koji put ustavni sud upućuje na kršenje ustava i ustavnih vrijednosti od strane vladajućih ali oni se na to ne obaziru ...svojevremeno je drug premijer rekao da će oni mjenjati zakone jer eto...oni to mogu a sve u stilu onoga...zašto pas liže svoja j...(jer to može)Drugovo i pas to može dok mu okolina ne reče,e neće moći pa da bi se u to vladajući uvjerili možda ni nećemo trebati čekati redovne izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije