Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Petstotinjak Zagrepčana pred Poglavarstvom zbog Varšavske ulice

13.11.2008.
u 13:59

Točno u podne ispred zgrade zagrebačkog poglavarstva okupilo se petstotinjak građana, koji su sa zahtjevom da Grad odustane od ponovnog izdavanja lokacijske dozvole za izgradnju rampe u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici, sat vremena u koloni hodali oko zgrade. Nakon toga jedan po jedan ulazili su u zgradu i u pisarnici urudžbirali svoje zahtjeve.

Nakon što je to učinilo desetak građana, došla je policija i svakog od njih legitimirala, s pitanjem tko je organizator toga neprijavljenog skupa. Okupljeni su redom odgovarali da nikakvog organizatora nema te da su došli samo kao građani nezadovoljni pogodovanjem gradskih vlasti privatnom investitoru.

Od poznatijih ljudi oko zgrade su šetali i Josip Kregar, dekan Pravnog fakulteta u Zagrebu, Vesna Teršelić iz Centra za mirovne studije, redatelj Mario Kovač, Teo Celakovski iz Prava na grad, Tomislav Tomašević iz Zelene akcije, glumci Urša Raukar i Vili Matula itd...

Sve je završilo oko 13 sati kada je pred zgradu poglavarstva došlo tridesetak policajaca, a okupljeni su se razišli svojim putem. Nitko iz Grada zasad nije reagirao na zahtjeve okupljenih.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije