Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održali konferenciju

Peternel: Gradske vlasti trebaju obnoviti školska i dječja igrališta, važna je kvartovska rekreacija

Zagreb: Igora Peternela izviždali, vikali mu da je ‘ustaša‘ i otjerali s ga nasipa
Boris Scitar/PIXSELL
08.05.2023.
u 10:53

Zajedno s predsjednikom političke stranke Agrameri, Goranom Jelićem, Peternel je konferenciju održao u parku Maksimir, u povodu trećeg izdanja akcije "Špancir kroz kvart - promocija rekreativnog sporta"

Koliko je važno kvartovsko okupljanje i rekreacija istaknuo je, među ostalim, Igor Peternel, predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta i potpredsjednik Gradske skupštine, na jučerašnoj konferenciji za medije održanoj u parku Maksimir. U povodu trećeg izdanja manifestacije "Špancir kroz kvart - promocija rekreativnog sporta", zajedno s Goranom Jelićem, predsjednikom političke stranke Agrameri, naglasio je kako nastoje potaknuti gradske vlasti da se počnu obnavljati školska igrališta, dječja igrališta, sportski centri i sportske dvorane.

Peternel se uvodno osvrnuo na, kako je kazao, nedopustivo i sramotno ponašanje osoba bliskih platformi 'Možemo' prilikom subotnje konferencije za medije koju su održali na Savskom nasipu, na proslavi 'oslobođenja Zagreba' na tzv. Trnjanskim krijesovima gdje su govorili o zločinačkom totalitarnom jugokomunističkom režimu.

– Organizirali smo konferenciju za medije i na Trnjanskim krijesovima, na kojoj su nas oni koji se navodno zalažu za slobodu, demokraciju i liberalne ideje pokušali onemogućiti u izražavanju drugačijeg stava, koji ide u smislu ljudskih prava, sloboda, poštivanja demokracije i svega što bi njima trebalo biti sveto. Da apsurd bude veći, to su učinili pod zastavama homoseksualnih zajednica, veličajući partizansku ostavštinu, to jest baštinu, upravo onu koja ih je držala u kaznenom zakonu četrdesetak godina i propisivala kazne zatvora za homoseksualce. Dakle, potpuno ludilo! – poručio je Peternel.

Nadalje, osvrnuo se i na samu manifestaciju "Špancir kroz kvart" za koju je istaknuo kako je zamišljena kao sportsko-rekreacijska akcija političkih stranaka Agramera i Domovinskog pokreta kojom žele promovirati sport i rekreaciju

– Što se tiče sportskih objekata, možemo vidjeti iz priloženog kako tako krasno zdanje s moje lijeve strane izgleda kada se politika umiješa u sport – upozorio je Jelić pritom misleći na Maksimirski stadion u kojeg se, dodao je, nije ulagalo ništa u posljednjih desetak godina te naglasio da je to bio megaprojekt koji je završio kao i mnogi megaprojekti vezani za sport i za hrvatsku državu.

– Stadion neće biti izgrađen dok se ne riješe neke stvari. Kao prvo, mora se riješiti financiranje sporta kao takvog, a ne da Zakon o sportu bude samo mrtvo slovo na papiru. Zakon o sportu je zamišljen kao dobra priča i možda su tu čak bile i dobre namjere, ali ljudi moji, sugrađani, sportaši - dok ne riješimo financiranje, kako vrhunskog, tako i rekreacijskog sporta, ništa od cijele priče – rekao je.

Jelić je istaknuo i kako će u protivnom objekti i dalje biti derutni i u stanju u kakvom su sada, bez komunalija i s visokom travom, kao što je primjerice, kako je upozorio, na Sveticama gdje su četiri atletska kluba, a trava je visoka metar i pol. 

– Dječica sada trče, skaču prepone, imaju utrke i tako dalje. Ovdje se uzgajaju štakori i mislim da je to tragedija, kako Zagreba, tako i cijele Hrvatske! – zaključio je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije