Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uir zagreb

Turniri u šahu, belotu, pikadu na jubilarnom 10. Memorijalu Marije Topić

Foto: UIR Zagreb
1/9
06.05.2023.
u 15:41

Manifestacija je posvećena dugogodišnoj predsjednici Udruge invalida rada Zagreba, Mariji Topić, a održat će se 13. svibnja na otoku Trešnjevka u okviru RŠC Jarun

Pikado, viseća kuglana, belot, stolni tenis i šah, posjetitelje očekuje 13. svibnja na jubilarnom 10. Memorijalu Marije Topić na otoku Trešnjevka u okviru RŠC Jarun. Ovaj sportsko-kulturni događaj održava se u čast i spomen dugovječnoj predsjednici UIR Zagreba, Mariji Topić, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva skladatelja i Grada Zagreba, organizira ga Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba). 

– Dosadašnjih se godina tom prigodom na RŠC Jarun okupilo oko 150 invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom s područja cijele Hrvatske pa takav odaziv očekujemo i ove godine. Osim sportsko-rekreacijskih natjecanjima u sedam aktivnosti (nabaci krug, pikado, viseća kuglana, belot, stolni tenis, šah i streljaštvo), prisutni će se kroz druženje i priče sjetiti gospođe Marije Topić. Nakon sportsko-rekreacijskih okršaja onima koji će postići najbolje rezultate će biti uručena odličja, udrugama invalida rada iz drugih gradova zahvalnice za sudjelovanje, a potom će se druženje nastaviti uz glazbu folklorne skupine UIR Zagreba – kažu iz udruge. 

Marija Topić na čelu UIR Zagreba provela je gotovo 14 godina i u tom je razdoblju stvorila jednu od najvećih udruga koja okuplja civilne osobe s invaliditetom iz cijele Hrvatske. Razumijevanjem problema i potreba invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, unaprijedila je rad UIR Zagreba u svim područjima, a njene smjernice rada i danas su utkane u strateške ciljeve udruge.

Udruga danas okuplja više od 7000 invalida rada te ostalih osoba s invaliditetom s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a od osnutka 1966. neprekidno se zalaže za zaštitu i unapređenje socijalnog, zdravstvenog, gospodarskog i pravnog položaja svojih štićenika. 

– Vrijeme nezaustavljivo brzo prolazi, ali trag koji je naša draga Marija ostavila u srcima svih nas ostaje neizbrisiv. Memorijal Marije Topić prilika je da Hrvatskoj pokažemo zajedništvo svih osoba s invaliditetom iz različitih dijelova Lijepe naše u pozitivnoj sportskoj atmosferi, baš kako je i Marija voljela. Voljela bih da se češće družimo na otoku Trešnjevka, u prostoru koji nam je Grad Zagreb namjenio i uredio za susrete i druženja, a vjerujem da će tako i biti novim preuređenjem prometne infrastrukture i uvođenjem autobusne linije kroz RŠC Jarun – izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije