Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Organizator Rujanfesta

Odgovorio HVIDRA-i o zabrani srpskih pjevača: I ja sam '91. bio u uniformi

Rujanfest
Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
06.09.2019.
u 07:57

Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku, stoji u priopćenju HVIDRA-e

Iz HVIDRA - e Grada Zagreba najoštrije su osudili postupke organizatora ovogodišnjeg Rujanfesta te su se pridružili reakcijama zgroženih sugrađana.

"Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori, nekoć kulturne glazbene manifestacije, odlučili su ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom „Pomakni svoje granice zabave“.

Takva vrsta zabave, kada su nam isti susjedi pokušali pomaknuti granice, nije nam odgovarala ni 90-ih, pa smo dali svoju mladost, zdravlje i živote kako bismo sačuvali našu granicu. Danas, dva desetljeća kasnije, u našoj metropoli organizatori pravdavaju svoj gnjusan odabir izvođača pod istim sloganom, pokušavajući pritom pomaknuti naše kulturološke granice.

Video: što ljudi misle o izvođačima na Rujanfestu

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja, te takvim primjerom izraze svoje nezadovoljstvo, kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir naše stavove te na našem Rujanfestu pozvao glazbenike u okviru naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica.

Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku", stoji u priopćenju.

Organizator im je poručio da do otkazivanja neće doći. Pri odabiru izvođača vodili su se, kažu, zahtjevima publike.

''Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači koji su ovdje na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu'', kazao je za Dnevnik.hr organizator Rujanfesta Darko Fuček.

Ključne riječi

Komentara 30

BU
busbus59
08:47 06.09.2019.

A hoće li dragi organizatoru, Miroslav Ilićpjevati na Rujanfestu pjevati o Draži Mihajloviću kao što je pjevao na nekakvoj kupusijadi u Srbiji? Pretvorili ste Rujanfest u kupusijadu i smrdijadu! Fuuuuj

Avatar anti_komunist
anti_komunist
08:56 06.09.2019.

nek si organizator javno zapjeva jednu anti americku, anti kanadsku ili anti australsku pjesmu pa nek pokusa dobiti vizu za posjetiti iste .......pametnom dosta.....

MO
moškov
08:26 06.09.2019.

uzaludno si bio u odori hrvatske vojske 1991.g ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije