Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka o zakupu javnih površina

Oporba o kućicama za Advent: Sad su legalizirali lošu praksu

Zagreb: Anka Mrak Taritaš o posljedicama nedavnih poplava u Zagrebu
Patrik Macek/PIXSELL
29.10.2020.
u 11:09

Pravila i dalje, kazala je Anka Mrak - Taritaš, određuje Bandić

Ovakvim prijedlogom samo se legalizira dosadašnja loša praksa i ne sprečavaju malverzacije.

Tako su oporbeni vijećnici opisali prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o davanju u zakup javnih površina. Iako je na jučerašnjem nastavku sjednice Gradske skupštine prihvaćen većinom glasova, odluka koja je osmišljena kao odgovor na prošlogodišnje prozivke zbog netransparentne dodjele adventskih kućica izazvala je niz kritika. Po novome, Grad će izravno dodijeliti Zagrebačkom velesajmu površine za organizaciju manifestacija u povodu uskrsnih i božićnih blagdana, koji će potom raspisati javni poziv.  – Ovim propisom ozakonili ste sve ono na što smo ukazivali da nije dobro – rekla je Anka Mrak-Taritaš iz GLAS-a, dodajući da će pravila igre određivati gradonačelnik, kao i dosad, no sad će imati poseban zaključak koji mu to omogućava. Odlukom je uveden samo još jedan posrednik, kazao je njezin stranački kolega Stanko Kordić, a Tomislav Stojak (HNS) istaknuo je kako smatra da umjesto Velesajma taj posao treba raditi Gradska uprava koja “nikako da prihvati tu odgovornost”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije