Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Išaran spomenik Tuđmanu

Vikao na Bandića: Kad ćeš puštati balone na kolodvoru za tisuće Hrvata koji bježe u inozemstvo

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.04.2019.
u 16:29

Na spomenik su bačena i jaja i to na Valentinovo. Opet išaran spomenik Tuđmanu. Bandić: Vandal je snimljen i priveden

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu ponovno je išaran. Ovog puta s jedne strane nalazi se grafit ''Bandić lopov'', dok je s druge strane napisano ''Mila'' uokvireno srcem. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio da je, po njegovim informacijama, počinitelj, koji je noćas išarao grafitima spomenik Franje Tuđmana, snimljen videokamerama, priveden u policiju i da će snositi svoj dio odgovornosti za uništavanje gradske imovine.

"Vandalizam se kažnjava i neka institucije rade svoj posao", komentirao je Bandić Spomenik je pod videnadzorom, a počinitelj je već "priveden tamo gdje treba biti", potvrdio je Bandić novinarima  na obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Gradonačelnik ne zna postoje li mogućnosti da se Tuđmanov spomenik dodatno zaštiti od budućih vandalskih ispada. Postoje, kaže, kamere i službe koje čuvaju. Poručio je i da treba odvojiti demokraciju od ulice i anarhije.

"Treba samo donijeti zakon da tata i mama plate pola spomenika, onda neće nitko ništa više risati. Ali to treba donijeti Vlada, a ne Grad Zagreb. Mi nemamo mogućnost donijeti ni uredbu sa zakonskom snagom, a kamoli zakon. A to je naša imovina, to su novci poreznih obveznika ovoga grada. Prema tome, demokracija - da, prosvjedi -da, ali vandalizam i uništavanje gradske imovine - ne", kazao je gradonačelnik čije se ime noćas našlo na spomeniku.

Bandić se inače, obraćao novinarima u sklopu dana obilježavanja svijesti o autizmu prilikom čega su se i tradicionalno puštali baloni. Jedna osoba vikala je na gradonačelnika:

- Kad ćeš doći puštati balone na autobusni kolodvor za 300.000 Hrvata koji bježe Flixbusom?! Koje ste popljačkali? Aj dođi malo na autobusni kolodvor i to odgovori. Što se pravite blesavi? Svaki dan idu tri autobusa s ljudima koji bježe u Njemačku  - vikao je muškarac dok je Bandić samo odgovarao 'Sve je u redu, sve je u redu'.

Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu
1/10

Kad je riječ o spomeniku ovo nije prvi put da je oštećen. Početkom godine Filip Drača na njemu je nacrtao srp i čekić. Policija je objavila snimke nadzornih kamera te je on ubrzo uhvaćen, a proveo je i noć u policijskoj postaji. Zaradio je i prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Na spomenik su bačena i jaja i to na Valentinovo. Novi grafiti brzo su uklonjeni sa spomenika.

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 88

ME
medvedgrad
10:31 02.04.2019.

Ovo je vrhunac dotepenacke divljacke nekulture, pobili civilizirane Purgere, oteli im stanove i sad djeca nastavljaju s divljastvom.

Avatar JosipBrozTito
JosipBrozTito
10:11 02.04.2019.

Ovako na tog lika nisu navaljivali ni kad je bio u partizanima.😂😂😂

CR
croban1111
10:55 02.04.2019.

Tu bezobraznu gamad treba privesti i dobro ispeglati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije