Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb advent run

Odaberite sami svoju rutu i u Novu godinu uđite – trčeći

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
29.12.2020.
u 10:08

Ovogodišnji ambasadori utrke su Renata Sopek, Mario Valentić, Doris Pinčić i Antonija Stupar Jurkin

Djed Božićnjak, Baka Mraz, Rudolf, paprenjaci, vilenjaci, čarobnjaci, snjegovići... Nema tko do sada nije “protegnuo” nožice na jednoj od najmasovnijih gradskih utrka Zagreb Advent Runu (ZAR). Peto izdanje kostimirane trke, pak, počinje u četvrtak, ali potpuno prilagođeno epidemiološkoj situaciji. Ove godine ZAR neće biti natjecateljskog karaktera, no zbog interesa vjernih trkača organizatori – tvrtke Millenium promocija i Run Croatia – neće prekidati tradiciju održavanja. Svi zainteresirani moći će trčati individualno, gdje god požele.

Humanitarni karakter

Neće biti uobičajenog starta sa stotinama trkača, a svi koji žele imaju opciju da tri dana sami ili s bliskim članovima obitelji otrče duljinu i rutu koju žele, a za ovakvu vrstu treninga bit će nagrađeni medaljama i majicama ZAR2020. Njih mogu podignuti na parkingu ispred hotela The Westin tijekom ta tri dana, odnosno do 2. siječnja, a oni koji će trčati izvan Zagreba mogu se javiti direktno organizatoru kako bi im ih dostavili.

Cilj utrke je, kažu organizatori, potaknuti stanovnike metropole na brigu o fizičkom i psihofizičkom zdravlju, a pobrinut će se također da prilikom podjele medalja i majci niti u jednom trenutku ne bude više od pet ljudi na okupu. Ovogodišnji ambasadori Renata Sopek, stručni specijalist odnosa s javnošću i voditeljica, Doris Pinčić, glumica i voditeljica, Mario Valentić, prof. kineziologije i glumac te Antonija Stupar Jurkin, marketing menadžer žele potaknuti stanovnike da u Novu godinu uđu na najzdraviji način, odnosno trčeći.

21.12.2020., Zagreb - Ambasadori Zagreb Advent Runa, Renata Sopek, Mario Valentic i Antonija Stupar Jurkin. Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

– Svi željni zabave i ulaska u 2021. godinu rekreacijom mogu se prijaviti na stranici www.zagrebadventrun.hr do danas u ponoć. Utrka ima i dobrotvorni aspekt. Zainteresirani mogu još ovih nekoliko dana prosinca pozivom na broj 060 9000 donirati novac za zakladu “Ana Rukavina” i biti dijelom humanitarne akcije “Želim život” – ističe R. Sopek dodajući kako će i sama trčati, i to centrom grada da doživi adventsko ozračje na potpuno novi način.

Ovogodišnjem izdanju Zagreb Advent Runa veseli se i A. Stupar Jurkin, a odabrala je za svoju polazišnu rutu već dobro poznato mjesto za rekreaciju, Bundek.

– Jako se radujem jer prvi put ove godine sudjelujem na Zagreb Advent Runu. Smatram da je ova utrka idealna za kraj ovako teške godine. To je najbolji način da nečim pozitivnim zaokružimo ovu potresnu i pandemijsku godinu. Benefiti trčanja za mene su i na fizičkoj i na psihičkoj razini. To je totalni antistres. Boravkom na otvorenom, udisanjem svježeg zraka i trčanjem činiš dobro za sebe, a sudjelovanjem i uključivanjem u humanitarnu akciju “Želim život” činimo dobro i drugima – objašnjava bivša voditeljica.

Sin Mraz s plaštom

S njom se slaže i M. Valentić koji će se, također, okušati prvi put u ovom izazovu.

– Odjenut ću kostim Sina Mraza, odnosno lika koji smo prijatelj i ja osmislili prije nekoliko godina. Imat ću i plašt, a povest ću i članove svoje obitelji. Rekreacija ovakvog tipa svakako je dobrodošla, posebice ako ima humanitarnu notu – govori Valentić dodajući kako će trasu prehodati jer valja prilagoditi način sudjelovanja vlastitoj kondiciji. Odnosno, treba se, kaže, opremiti adekvatnom obućom i odjećom te se postepeno pripremiti.

– Žao mi je što se nećemo sastati zajedno na startu, što je bio običaj zadnjih nekoliko godina, jer je to jedna posebna atmosfera i energija koja te pokreće i motivira. No moramo se prilagoditi situaciji, a ove godine nam je više nego ikada važno da ostanemo zdravi i u pokretu. Trčanje mi je od samog početka vrsta meditacije, a sada ćemo morati to raditi odvojeni jedni od drugih kako bi ponovno iduće “sezone” mogli trčati bok uz bok – zaključuje D. Pinčić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije