Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Mještani Velikog Polja i obližnjih mjesta vrijeđali Bandića, pa ga poslušali

09.12.2008.
u 23:18

Nakon dva prosvjeda u listopadu, mještani Velikog Polja, Hrašća, Odre i Jakuševca ponovno su se okupili sa zviždaljkama i transparentima, ovaj put ispred zgrade Poglavarstva. 
Podsjetimo, Ured državne uprave procijenio je vrijednost njihova zemljišta namijenjenog izgradnji autoceste Zagreb – Sisak u Velikom Polju na 210 kuna po četvornom metru, a taj novac mještanima će isplatiti Hrvatske autoceste.

Euri, a ne kune
No, oni nisu zadovoljni. Iako se tom zemljom koriste samo u poljoprivredne svrhe, kažu, njihova bi djedovina trebala koštati 200 eura po kvadratu, kao i građevinsko zemljište. U njihovu se slučaju ništa nije promijenilo osim transparenata i manjeg broja prosvjednika. Ako je država u banani, mi nećemo biti, mahali su svojim natpisima ispred glavnog ulaza u Bandićevu palaču na Trgu S. Radića.

– Grad Zagreb vodi postupak izvlaštenja i oni krše zakon – rekao je Ivica Bačurin, glavni prosvjednik. S njim se složio i Ivan Crniković.

– Osjećam se kao na suđenju, a to je moja zemlja – rekao je Crniković. Prosvjednike koji su na sva zvona “častili” Bandića gradonačelnik je ipak primio, ali novinari su ostali iza vrata.

Zaboravili Strasbourg
– To nije u našoj ovlasti jer HAC provodi izvlaštenje. Trasa autoceste prelazit će preko poljoprivrednih zemljišta – rekla je Nina Zeković iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne odnose. Prosvjednici koji su prije razgovora bili spremni ići do Strasbourga odjednom su se pred novinarima pretvorili u diplomate promijenivši ton kojim su govorili.

– Trebamo podnijeti amandman do 15. prosinca da bi se poljoprivredno zemljište prenamijenilo u građevinsko, a druga je opcija poći na vrata Ministarstva pravosuđa – odgovorio je Bačurin kojemu novinari nakon Bandića više nisu trebali.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije