Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donje Prekrižje

Kuća i dalje puna smeća, a vlasnik umro još u listopadu

20.01.2015., Zagreb - Rusevna kuca puna smeca i stakora iz koje se siri neugodan miris smeta ljudima u Doljnjem Prekrizju. Na adresi Doljnje Prekrizje 23 nalazi se kuca ciji je vlasnik u 4 mjeseca preminuo, a nema nasljednika pa kuca pripada Gradu Zagrebu
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
21.01.2015.
u 12:45

Susjedi dugo upozoravaju komunalne redare na neizdrživo stanje, no oni čekaju sud jer pokojnik nije imao nasljednika

Prošli su mjeseci otkako je preminuo njihov susjed koji živi na Donjem Prekrižju 23, a koji je 20 godina u kuću dovlačio madrace, plastične kante, alat, odjeću...

Stanovnici te četvrti već godinama Grad i komunalne redare upozoravaju na kuću punu smeća u kojoj se skupljaju štakori. Vlasnik kuće, koji je svojedobno u nju ulazio pomoću ljestava, nasljednika – nema.

– Zašto Grad ne reagira sad kad nitko od listopada ne živi tamo – pitaju se susjedi, koji više ne mogu trpjeti smrad truljenja iz kuće, te dodaju da je upisana na prvog vlasnika koji ju je sagradio. Komunalni redari na teren su, pak, izlazili nekoliko puta.

Iz Sektora za komunalno redarstvo neslužbeno doznajemo da su uputili i zahtjev sudu kojim traže stvarnog vlasnika te čestice, no još nisu dobili odgovor. Nakon što se utvrdi vlasnik, komunalno redarstvo izdat će rješenje o uklanjanju smeća. Postoji mogućnost da se kuća i ruši, na što komunalno redarstvo, prema Zakonu o građevinskoj inspekciji, ima pravo izdavanjem rješenja o rušenju.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:01 21.01.2015.

Hm, ne razumijem ovdje u ovom kontekstu imenicu kuća. Pa to je kotec. A i procedure majci. Lijepo susjedi krkani, natovariti otpad na prikolicu i na deponij, uz pomoć naravno, komunalnih redara koji imaju po sto kila i teglenje im im ide bolje od pisanja, - i sva priča riješena, a ako ovaj jadnik uskrsne, lijepo će odspavati u čistom prostoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije