Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Prošlo svršeno vrijeme'

Kalinić odlazi: 'Prestar sam za to, mora doći mlađa ekipa'

Pavle Kalinić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.09.2018.
u 23:36

Kalinić je rekao da će nakon Ureda za upravljanje hitnim situacijama vjerojatno otići na neki fakultet

Šef zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić otkrio je danas da neće još dugo voditi taj ured.

- Smatram osobno da sam prestar za to radno mjesto i smatram da na njega treba doći netko tko ima između 30 i 40 godina, maksimalno 45. Mora doći mlađa ekipa, ja mogu davati savjete. Mislim, da se pojavljujem na ulici i guram ili nešto drugo radim, mislim da je to, s obzirom na boju moje kose, prošlo svršeno vrijeme - rekao je Kalinić u Dnevniku Nove TV, dodajući da će nakon toga vjerojatno otići na neki fakultet.

Kalinić je komentirao i tri pucnjave koje su se u Zagrebu dogodile u posljednjih nekoliko tjedana.

- To brine svakog građanina grada Zagreba. Ne samo grada Zagreba, nego i Republike Hrvatske. To je prvenstveno posao PUZ-a i MUP-a. Trebalo se malo više poraditi na prevenciji, no nažalost nije. Vidimo da ima tog oružja, vidimo da ima tih dugih cijevi. Vidimo da nije odrađeno to da se povuče to oružje nakon rata koje je ostalo ilegalno. Mislim da će policija u vrlo skoro vrijeme pojačati tu akciju da smanji broj, ne samo ilegalnih dugih cijevi, jer sve duge cijevi su ilegalne, osim naravno lovaca koji imaju dozvolu. Naravno, morat će se pobrinuti što se tiče ovih kriznih točaka, morat će malo češće ići u ophodnje i raditi malo ozbiljnije pretrese, tako da se ne događa da naprave pretres, ne nađu ništa, a nakon toga da opet iz te iste kuće dođe do pucnjave - rekao je Kalinić, pojašnjavajući da njegov ured nije ovlašten za sigurnost u gradu Zagrebu jer je osnovan prema Zakonu o zaštiti i spašavanju.

Pogledajte video s mjesta pucnjave u Dubravi:

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar comandante
comandante
18:23 26.09.2018.

kako možeš biti prestar za raditi ništa?? Sjediš godinama u izmišljenom uredu sa izmišljenom funkcijom uz plaću od 15 000 kn... i sada si se sjetio da si prestar!! Da odeš nitko nebi primjetio, ti si nitko, čuvar banditovog dupeta..

DU
Deleted user
05:26 26.09.2018.

Koja glupost? Prestar? Pa nije on taj. koji treba po ulicama patrolirati! Za križne situacije, a povlači se nakon pucnjave po gradu!? No, s druge strane pošteno je da se povuče kada se ne osjeća sposoban za to ili muu se više ne da! Mislim da je ovo posljednje u pitanju! Kad je vidio s kim ima posla rekao čovjek što meni u životu ovo treba! Sakriti se na fakultet i dijeli lekcije svima! Tako rade mnogi stručnjaci i pseudostručnjaci - fakultet i.malo leprdati po televizijama! Kao zaš sve ali eto nisi ti taj! Takvibsu nam svi analitičari! Znaju sve i nitko nije operativan! Kod nas upravo fali operativaca - koji znaju i koji su kadrri u praksi pokazati znanje i vještine! Mnogi pričaju da to imaju ali nisu u prilici! Kad im daš priliku ništa od njih! Zato smo tu gdje jesmo! Kupiš diplomu, doktorat i prosipaš pamet a niš koristi!

AL
alf
00:27 26.09.2018.

Kaze da ce ici na fakultet, kao ucenik? Volim ovaj nacin, kako pojedinci sami znaju unaprijed da ce dobiti tamo posao gdje zele. Zasto se ne obrati svojemu sefu za pomoc? Bandic je specijani kum onima koji pucaju po naseljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije