Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Grad ne smije ograničiti broj taksista 
i zabraniti im promotivne vožnje

taksiji
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
12.01.2016.
u 10:00

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenila je da promjene u Odluci o autotaksi prijevoz vode u zatvaranju slobode tržišnog natjcanja

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenila je da promjene u Odluci o autotaksi prijevozu kojima je Gradska skupština zabranila taksistima promotivne kilometre u cijeni starta vožnje i vremensko ograničenje od četiri godine za dodjelu koncesija ograničavaju tržišno natjecanje.

– AZTN smatra da dodatno administrativno utvrđivanje cijene od Grada tako da cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade smanjuje mogućnost tržišnog natjecanja i umanjuje korist za potrošače. Time su promotivne akcije potpuno onemogućene. Zakonsko ili faktično ograničavanje broja poduzetnika koji se bave nekom djelatnošću načelno je nepoželjno. Takva ograničenja mogu se propisati samo iznimno – stoji u mišljenju Agencije koje pak nije obvezno za Grad. Petar Dragić, direktor Taxi Cammea Zagreb koji je u startnu cijenu imao uključena dva kilometra vožnje, pozdravlja takvo stajalište Agencije, no odluku Grada će, ističe, poštovati.

– Naš je izravni gubitak zbog te odluke oko tristo tisuća kuna. Grad propisuje i broj taksija na broj stanovnika čime također ograničava konkurenciju – kazao je Dragić. Trenutačno licenciju za taksiranje ima 1350 vozača.

Komentara 4

R0
R00kie
10:23 12.01.2016.

grad svim sredstvima stiti uhljebe i muljatore...da su dobri nebi se bojali konkurencije

HR
Hrabraja
10:57 12.01.2016.

Sramota, u svim gradovima svijeta taxi je jeftin i u sluzbi gradana. Ali sto ocekivati od ove ekipe.

DU
Deleted user
17:59 12.01.2016.

I je li ukinuta odluka ili plaćamo ovu uhljebsku agenciju samo da daje mišljenja? Ako su u pitanju mislioci, zatvaraj to Božo pod hitno! Ne znam samo ako ukinu odluku da li će onda taksisti besplatno voziti za Bandića kao 2009.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije