Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još bez knjiga

Čekaju da stignu svi udžbenici, pa će ih podijeliti učenicima

ciju za novinare povodom pocetka distribucije besplatnih udzbenika za zagrebacke osnovne skole.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
09.10.2014.
u 10:00

Pri preuzimanju knjiga, kažu u školama, mora se potpisati da su sve i preuzete, zato se čeka njihovo kompletiranje

Učenici već peti tjedan nastave nemaju udžbenike. Ne mogu pratiti nastavu, niti kontinuirano učiti, upozorila je jedna od zagrebačkih profesorica vjeronauka na to da se udžbenici, nakon što su u Gradskom uredu za obrazovanje obećali da će stići u škole do 6. listopada, na klupama nisu našli.

Podsjetimo, riječ je o besplatnim udžbenicima koje je Grad ove godine osigurao srednjoškolcima koji dolaze iz obitelji s troje ili više djece. Kako su još prošli tjedan upozorili roditelji učenika iz različitih srednjih škola, dolazak udžbenika stalno se odgađa, a za vikend neki su nastavnici, kažu, bili u školama kako bi dočekali knjige, koje na kraju ipak nisu stigle.

– Od Gradskog ureda je traženo da nastavnici u školama moraju dežurati u subotu od 8 do 16 sati i zaprimiti dostavljene udžbenike od izdavača. Ali ništa nije stiglo – rekla je profesorica vjeronauka.

Dogodilo se to, objasnili su u zagrebačkim srednjim školama, da su udžbenici pojedinih izdavača došli u škole, dok se pojedine još čeka, a bez kompletiranja udžbenici ne mogu biti podijeljeni.

– Pri preuzimanju knjiga mora se to i potpisom potvrditi. Zato se čeka da stignu svi udžbenici, kako bi se potpisalo preuzimanje cijelog paketa – objasnili su u XVI. gimnaziji te dodali da kod njih trenutačno još ima sedam učenika koji nisu dobili udžbenike. Riječ je, kažu, o učenicima prvog razreda.

– Koliko znamo, knjige čekaju oni koji su se u školu upisali u jesenskom roku – rekli su u XVI. gimnaziji. 

Komentara 3

DA
darkić
10:22 09.10.2014.

Ne čekaju knjige samo srednjoškolci već i osnovnoškolci. Djete mi ide u šesti razred O.Š. Brezovica i samo u njezinom razredu osam učenika nema kompletirane knjige. A ispiti polako počinju.

LI
liliZG
14:18 10.10.2014.

možda stignu do nove godine

SM
smoking
15:14 09.10.2014.

Bar su besplatni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije