Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP NASILJU Građani o 250 novih policajaca koji su došli u ispomoć domaćima

Bilo bi posla i za njih 250.000

Mate Budimir, domaćin iz 1. policijske postaje s novim kolegama Mariom Andrićem iz Poreča i Zdravkom Hasanom iz Vrbovskog
Foto: Marijana Zrinjski
27.10.2008.
u 23:31

Oko 250 pripadnika interventne, prometne i temeljne policije iz cijele Hrvatske u ponedjeljak je na terenu počelo pomagati zagrebačkim kolegama, a za mišljenje o tome koliko oni mogu pomoći u suzbijanju nasilja, upitali smo građane.

Što mogu protiv mafije
– U tijeku su kadrovske križaljke, pa moraju povući nekoliko vidljivih poteza da umire javnost i EU. Pretpostavljam da sada slijedi i nekoliko racija. To neće pomoći u suzbijanju kriminala – kazao je student Željko (27) kojeg smo sreli na Jelačić placu okruženog s nekoliko prijatelja istomišljenika. Jedan od njih, student Dražen Bos smatra da će hvatati samo sitne ribe, dok će se pravi kriminalci i dalje mirno šetati.

– Ma ne bi pomoglo ni da ih dođe 250 tisuća! Što mogu obični policajci protiv mafije, pa to je smiješno – ispalila je 56-godišnja ekonomistica Božena kod Glavnog kolodvora. Hitro prolazeći Zrinjevcem, Zagrepčanin Josip preko ramena je pak dobacio da su s novim mjerama zakasnili 17 godina, od ubojstva obitelj Zec. Maks (38), građevinski radnik koji je sjedio na klupici u centru priznaje da je prije nekoliko godina počinio razbojstvo u Njemačkoj. Uhvatili su ga za 15 minuta.

– Kod njih policija odmah stupa u akciju, nema kod njih polako. A ovo kod nas me podsjeća na Siciliju. Mafija vlada državom. Svi su oni upleteni i sad se očekuje da policija sve riješi – kaže Maks kojeg zanima ima li policija neki plan za suzbijanje kriminala. Plaši se, kaže, da i sam ne bude žrtva mafijaških obračuna.

Daj Bože da uspiju...
Susjede Božena Biletić i Ana Kokorić, koje su izišle na Zrinjevac “zapalit jednu”, zafrkavale su se.

– Još ćemo se mi za njih brinuti kad se izgube u gradu! – smiju se.

Daj Bože, kažu, da uspiju pomoći domaćoj policiji, ali i one su skeptične. Nadrapat će samo jadni ljudi koji žele zaraditi koju kunu prodajući sitnu robu na štandovima bez dozvole.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije