Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ignoriraju grad

Bespravno useljeni – još se nitko nije javio za legalizaciju stana

Promjenjena brava na HDZ-u u Slavonskom Brodu (1)
Ivica Galović/PIXSELL
11.12.2012.
u 09:00

Nijedan od 1023 bespravno useljena stanara u gradske stanove tijekom dva tjedna nije podnio zahtjev za legalizaciju svoga statusa

Odluka o legalizaciji statusa bespravno useljenih stanara u gradske stanove, donesena na posljednjoj sjednici Gradske skupštine, nije potaknula ni jednog “ilegalca” da je iskoristi. Barem ne do jučer.

Iako je odluka na snazi već dva tjedna, gradski Ured za imovinskopravne odnose nije dobio nijedan pisani zahtjev za legalizaciju statusa bespravnih stanara, a ukupno ih je 1023.

Mogućnost da iskoriste svoje pravo ilegalci imaju do kraja ožujka iduće godine, a s obzirom na dosadašnju nezainteresiranost da to i učine, bit će pismeno obaviješteni na kućne adrese.

– Ured će tim osobama uputiti pisani poziv da podnesu zahtjev za legalizaciju stanovanja, u kojem će biti taksativno navedena sva dokumentacija koju su uz zahtjev obvezni dostaviti najkasnije do 31. ožujka 2013. godine, kako bi se on mogao razmotriti – objasnili su iz mjerodavnog ureda.

Odjel za stanove i stambeno zbrinjavanje, koji djeluje unutar spomenutog ureda, eventualne zahtjeve koji stignu na gradske adrese proslijedit će Povjerenstvu za davanje stanova u najam, a ono će dalje te zahtjeve dati na odobrenje, odnosno odbijanje gradonačelniku Milanu Bandiću koji zadnji odlučuje o pravima stanara.

>>Bespravno u gradskim stanovima – traže rješenje od Bernardića

Komentara 9

TO
tonkica
12:51 11.12.2012.

Ako se prijave morat ce stan i placati. Stoga, nece se njih 90% prijaviti.

Avatar lav_alex
lav_alex
09:21 11.12.2012.

Čemu gnjavaža, ionako bu smak svijeta za koji dan :). Šalu na stranu, ovo mi je još uvijek gadljivo. Što im Bandić lijepo ne kupi te stanove, kad već toliko ilegalce ima rad. A tko zna možda i hoće, na naš račun.

Avatar Kairosa
Kairosa
11:26 11.12.2012.

Ima u Jelkovcu praznih stanova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije