Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Evo što će pisati u pismu isprike Milana Bandića

Građani su trebali platiti samo razliku u kvadraturi legaliziranih objekata
21. svibnja 2015. u 12:00 22 komentara 5095 prikaza
01.05.2014., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic sa suradnicima dijelio je karanfile u parku Maksimir povodom proslave Praznika rada.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Čak 40 tisuća građana na kućne adrese uskoro će primiti pismo isprike od gradonačelnika Milana Bandića. I to zato jer su "sretnici" koji su morali platiti komunalnu naknadu koju su već – platili.

Odnosi se to na naknadu kod legalizacije objekata gdje su građani trebali platiti samo razliku u kvadraturi legaliziranih kuća, a njima se ponovna obračunala i naknada za već plaćene kvadrate.

Za cijelu godinu

– Imali smo sastanak s Holdingom i tema je bila retrogradno naplaćivanje komunalne naknade. Ono što vam mogu reći je da će na 40 tisuća adresa ići pismo isprike. Ljudi koji su platili, a nisu trebali, sad će im se ta komunalna naknada zaračunati i sljedećih godinu dana neće ju trebati plaćati – poručio je gradonačelnik Bandić i nadodao kako Grad tako godinu dana neće dobiti novac.

Naime, cijeli problem je nastao, kako je Večernji list već pisao, kad su građanima počeli dolaziti računi za komunalnu naknadu, ali i odvoz otpada za cijelu 2014. godinu iako su u kolovozu iz Holdinga istaknuli da će im račune slati samo od rujna.

Iz Holdinga su tada objasnili da su i komunalnu naknadu i naknadu za odvoz smeća obračunali za cijelu godinu svima koji su dobili ili će dobiti rješenje u 2015. godini.

Nova odluka

Sad je, kako doznajemo, na jučerašnjem sastanku predstavnika Grada i Holdinga dogovoreno da će se komunalna naknada za legalizirane kvadrate početi naplaćivati tek od pravomoćnosti rješenja zahtjeva za legalizaciju. Tako se više ne bi trebalo dogoditi da se naplati već plaćeno.

A iako je gradonačelnik jučer spomenuo da je Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) obračunalo građanima i za već plaćene kvadrate, iz GSKG-a poručuju kako su samo radili prema uputama Grada i gradskog Ureda za prostorno uređenje.

– Sve što radimo s Gradom, radimo temeljem ugovora i u koordinaciji s njima, a ništa ne radimo samoinicijativno – rekao nam je Joško Jakelić, šef GSKG-a.

Najavljena pisma trebala bi se građanima, rekao je gradonačelnik Bandić, poslati u petak i to bi navodno trebalo ići preko GSKG-a. No, u GSKG-u takav nalog od Grada zasad još nisu dobili.

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • 2Xgeneral:

    jednostavno rečeno: PRESTRAŠNO!!!! iživljavanje na ljudima zbog nesposobnih uhljebljenih likova!!!

  • geler203:

    Vrlo pohvalno. Samo tko će platiti slanje tih 40000 isprika?

  • ravdro:

    @links, ovo su rezultati tvojih sdp krimosa: Hrvatsko gospodarstvo gore od srpskog i bosanskog, Austrijsko kreditno osiguranje Prisma i GfK Austria predstavili su u srijedu u Zagrebu rezultate istraživanja "Gospodarski barometar Jugoistočne Europe" koje je u usporedbama gospodarske klime Hrvatske, ... prikaži još! Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije pokazalo da je gospodarski indeks Hrvatske 64 boda od mogućih 100 odnosno najmanji među tim zemljama. Prema Državnom zavodu za statistiku, Hrvatska je u 2014. bilježila manjak proračuna opće države od 18,8 milijardi kuna, što predstavlja 5,7 posto BDP-a, dok je dug opće države iznosio 279,56 milijardi kuna ili 85 posto BDP-a., 2011. je javni dug bio 60 posto bdp-a, tvoj Milanović links uništava Hrvatsku.