Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branitelji

Bandić obećao i zaboravio na spomenik ZNG-u u Zagrebu

'Ratko Bubanj'
''
28.05.2010.
u 22:35

Predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Ratko Bubanj nezadovoljan je ignoriranjem zahtjeva za podizanje spomenika

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća okupljeni su se jučer u tišini prisjetili povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. Kao i na dan postrojavanja 1991., prisutan je bio Božo Budimir, tadašnji načelnik operativnog odjela i autor programa smotre, kao i stožerni general Petar Stipetić.

Na žalost, stožerni general i miljenik okupljenih boraca Martin Špegelj zbog bolesti nije mogao biti na svečanosti koja se kasnije preselila u restoran "Servus" u Prečkom gdje se održao okrugli stol o počecima rata na kojem je sudjelovao i stožerni general Anton Tus.

Budimir je bio najjasniji naglasivši kako bez ZNG-a ne bi postojala nezavisna Hrvatska. No, bilo je mjesta i za kritike.

– Sramotno je to da 15 godina nakon završetka Domovinskog rata Zagreb nije izgradio spomenik Zboru narodne garde iako je to gradonačelnik Milan Bandić 2006. godine čvrsto obećao – rekao je Ratko Bubanj, predsjednik Udruge branitelji Hrvatske.

Sutra će se tijekom cijeloga dana na Trgu obilježavati Dan branitelja na kojem će se družiti mnoštvo zagrebačkih veterana Domovinskog rata. Klub veterana 148. brigade s Trnja u osam sati okuplja se ispred spomen-obilježja poginulim suborcima u Ulici Cvijete Zuzorić nakon čega kreću na Oltar domovine gdje će položiti cvijeće.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
11:13 29.05.2010.

Jeste glasali za njega !? ... kaj hoćete sada ??

NE
neni
20:35 29.05.2010.

A kaj ste mogli očekivati od SDPovaca. Predložite Josipoviću ..možda vas on posluša.. E pa sada kad su izbori dragi moji sugrađani dignite se iz kreveta i odite na birališta a ne da manjina odlučuje

SM
SMITSMIT
10:50 30.05.2010.

HAHA..OČEKIVATI OD NEKOMUNISTA DA VIDE... lipi moj gori si od njih.Sad prozivaš Bandiča a do juče si mu čistio cipele...I sad se ulizuješ kao gladan pas ovima koji imaju KASU...O tugo moja jadna sluganska...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije