Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorili novu trasu

Bandić i Bernardić zajedno u autobusu za Komare

zet
arhiva VL
20.08.2012.
u 14:26

Ovo je mali korak za Grad, a velik za Komare, komentirao je Bandić produženje linije ZET-a od Hercega do Komara

Stanovnici zaselaka Komari u naselju Horvati, četvrt Brezovica, nakon 50 godina traženja i svakodnevnog pješačenja tri i pol kilometra do javnog prijevoza konačno su dočekali da autobus dolazi ispred njihovih kuća. Autobusna linija ZET-a produžena je od dosadašnjeg okretišta Hercegi do novog okretišta u Komarima za 3, 5 kilometara, a u projekt je uloženo 4,7 milijuna kuna.

Osim obnovljene prometnice, uredilo se i novo okretište autobusa u centru naselja. Produženu liniju od Savskog mosta do Horvata pustili su u ponedjeljak u promet simboličnom vožnjom gradonačelnik Milan Bandić i Davor Bernardić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Gradonačelnikova isprika

– Ovo je mali korak za Grad, a velik za Komare. Treba uređivati Cvjetni trg, ali i Komare - kazao je gradonačelnik dodavši kako je konačno došao kraj dugogodišnjem iščekivanju stanovnika Komara. Zbog toga im se kao gradonačelnik i ispričao, kazavši da su ovim riješeni slični problemi u zagrebačkim naseljima. Prvi čovjek zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da je Skupština s njim na čelu velikim dijelom zaslužna da je projekt konačno i ostvaren.

– Možete si zamisliti kako je bilo ovim stanovnicima svakodnevno pješačiti 3,5 kilometra do najbliže stanice. Možda nekome u gradu ovo ne znači mnogo, ali ovim ljudima ovo znači sve i zbog toga mi je drago da sam osobno pomogao u realizaciji – istaknuo je Bernardić.

Samo za osnovce

Samo naselje Horvati ima 12 zaselaka i ovo je najdalje i posljednje koje nije bilo spojeno autobusnom linijom s gradom. Pedeset minuta traje vožnja od Savskog mosta do naselja, a prijevoz je bio organiziran samo za djecu za prva četiri razreda osnovne škole.

- Sva ostala djeca išla su pješice 3 i pol kilometara po cesti ili kilometar kroz šumu. Čim bi pala kiša djeca su nosila rezervne cipele u vrećici pa bi se na stanici preobuvali iz blatnjavih u čiste - kazao je mještanin Stjepan Mavračić. Iz ZET-a su kazali kako će autobus preko tjedna prometovati osam puta dnevno, subotom četiri, a nedjeljom dva puta.

Komentara 4

CH
chemica
17:56 20.08.2012.

Autobus će polaziti...OSAM PUTA DNEVNO?! Što, autobus na liniji Zagreb-Split? Pardonček, čak i on ide češće. Nego, kog se vraga uopće sva ta sela priključivalo Zagrebu? Sada smo dobili još jednu nerentabilnu liniju otvorenu izgleda samo u predizborne svrhe. Osam puta dnevno...A ja mislio da je moj autobus u k**** kada van špice polazi svakih 45 minuta. Vidimo da može i gore. Svaka dva do tri sata. Kao međunarodna linija.

VI
Vito
07:33 21.08.2012.

20.08.2012. u 17:56h chemica Nemoj zaboraviti da dolaze izbori i da je izborna kampanja počela... Uz to, 18 % iz njihovih džepova dobro dođe nama u srdištu Zagreba... Kako bi drukčije uređivali Trg Petra Preradovića? Kako bi drukčije uređivali fontanentane kod rijeke Save, u predgrađu Zagreba? Sve su to platiti Sesvećani i stanovnici okolnice Zagreba koji nemaju niti pitku vodu, kamoli kanalizaciju... No, njima je milačne obečava "brda i doline" pa su ga izabrali nekoliko puta... Obečanje je održao - imaju brda i doline... A mi u Zagrebu imamo njihove novce za mijenjanje asfalta po ulicama i postavljanje mramornih ploča tamo gdje baš i nisu nepohodne... Zašto ne prihvatiti nov ce od naivaca koji ga daju "šakom i kapom"?

VI
Vito
07:42 21.08.2012.

Pedeset minuta traje vožnja od Savskog mosta do naselja Horvati su 21km od Zagreba, izgleda da su to ekološki autobusi - imaju ujesto motora pedale... Brezovica je pak od Zagreba udaljena 17km i ima oko 630 stanovnika... Da je borbaorba za glasove ozbbiljna vidljivo je i po tome što su autobus dobila 386 kućanstva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije