Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Grad po posao

300 radnika za Bandića Nazivi pojedinih radnih mjesta

'31.05.2011., Zagreb - Gumball 3000 Rally 2011 London Istanbul. Prvi puta u utrci sudjeluju i hrvatski drzavljani, braca Mario i Dario Budimilic, Hrvati koji zive i rade u Njemackoj odlucili su sudjel
'Marko Lukunic/PIXSELL'
20.06.2011.
u 14:51

U mjesec dana broj novih djelatnika nužnih u gradonačelnikovu uredu skočio je s tri na spomenutih 25, od čega se njih devet traži za izdvojenu Stručnu službu gradonačelnika.

Dok nam prognoziraju da "mirišemo" na Španjolsku i Grčku, čijim ulicama marširaju nezaposleni (i svi oni koji se boje da bi to uskoro mogli postati), 25 nevoljnika od njih gotovo 40.000 sa zagrebačke burze moglo bi svoju plaću zaraditi kod gradonačelnika. Milan Bandić, naime, u ovoj godini planira u svoj ured zaposliti još 25 ljudi i time premašiti brojku od 300 "svojih" zaposlenika.

U mjesec dana broj novih djelatnika nužnih u gradonačelnikovu uredu skočio je s tri na spomenutih 25, od čega se njih devet traži za izdvojenu Stručnu službu gradonačelnika.

 Niz praznih stolaca

Upravo u taj odjel dodana su tri čovjeka više posljednjim izmjenama Plana prijma u službu u gradska upravna tijela za 2011., kako se službeno naziva taj plan. I za sve ima mjesta. Sistematizacijom poslova u Uredu gradonačelnika, naime, postoji niz praznih stolaca... Jedna je, recimo, ona - posebnog višeg savjetnika gradonačelnika za upravu.

Potom, posebnog višeg savjetnika za energetiku i komunalnu infrastrukturu, a potrebni su još i: viši stručni suradnik za materijalno-financijske poslove, viši stručni savjetnik, voditelj kabineta, administrativni referent (njih 2).

Svoje mjesto pod gradskom kapom mogu naći i glasnogovornik, dva stručna savjetnika u Odsjeku za odnose s javnošću, stručni savjetnik za medije, za informiranje, ali i urednik WEB stranice.

Traže i uredi

Inflacija potrebe za novom radnom snagom u gradskoj upravi dogodila se i u tamošnjem Uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a i u Uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada. U ovom drugom, primjerice, umjesto prvotno tražena dva visokoobrazovana kadra tražit će se njih pet. Ukratko, sveukupna promjena Plana u brojčanom smislu jest da se ne planira prijam 47 zaposlenika, nego njih 59.

Planom raspodjele radnih mjesta u Uredu gradonačelnika organizirana su čak 392 radna mjesta po nizu, uvjetno rečeno, pratećih službi toga Ureda

U Planu stoji i da, budući da niti jedna nacionalna manjina u Gradu ne sudjeluje s više od pet posto stanovništva, ne postoji obveza planiranja primanja pripadnika nacionalnih manjina

"Nepopunjena radna mjesta popunjavat će se javnim natječajem, koji se objavljuje u Narodnim novinama i na internetskoj stranici www.zagreb.hr"

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
20:55 27.06.2011.

kolko ja znam, grad rijeka ima gradsku upravu skoro veću od zagreba. a nisu ko jedan zg upravni odjel. prema zakonu, bandić ima pravo na ovo. i gradsko vijeće je prihvatilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije