Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zvižduci Bandiću u Metkoviću: Vratite se u Zagreb, gdje ste bili dosad?

Sve što ste donijeli, možete vratiti u Zagreb. Vaša nam pomoć sada nije potrebna jer mi već od Sveta tri kralja plivamo, rekli su Metkovci Bandiću i Jambu, koji je za poplavu optužio predsjednika Sabora Luku Bebića.
13. siječnja 2010. u 20:20 69 komentara 3 prikaza
bandić, metković
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas poplavljena mjesta u kojima je na proteklim predsjedničkim izborima pobijedio Ivu Josipovića. Bio je u ličkom Kosinju, Metkoviću i u Imotskoj krajini. U Kosinj, gdje su delegaciju iz Zagreba dočekali raširenih ruku, Bandić je dopremio veće količine hrane i čizama za vodu, a obećao je da će Grad Zagreb donirati i jedan čamac te 50-ak agregata za struju.

U dolini Neretve potpuno drukčija slika. Stanovnici koji već šest dana muku muče s poplavom Bandića su dočekali zvižducima negodojući zbog “paradiranja” i načina podjele pomoći.

- Sve što ste donijeli, možete vratiti u Zagreb. Vaša nam pomoć sada nije potrebna jer mi već od Sveta tri kralja plivamo. Gdje ste bili do sada, pitali su ogorčeni stanovnici Zagrebačke ulice u Metkoviću, koju je Bandić prvu posjetio.

Metkovski kolega Stipe Gabrić Jambo za poplavu je optužio predsjednika Sabora Luku Bebića “koji je 1972. godine bio na takvom položaju da je mogao utjecati na gradnju nasipa koji bi zaštitili Metković od poplava”.

Bandić se očito osjećao dužnim ispuniti u izbornoj noći dano obećanje da će ostati u kontaktu sa 900.000 svojih birača. Donirao im je kamion pomoći s gumenim čamcima, čizmama za vodu, vodom, mlijekom i ostalim potrepštinama. Vrijednost donacije je oko pedeset tisuća kuna. Gradonačelnik Bandić dodao je da će danas razgovarati sa zagrebačkim poduzetnicima i kod njih lobirati za pomoć.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • -obrisani-:

    dobro, ako Bandić ne valjA što je dole otišao ja vas onda pitam kakvi su oni kojima je bila dužnost da dole odu, a nisu: sadašnji i novi predsjednik i predsjedica vlade

  • Skipper:

    Svi ti dužnosnici koji posjete mjesta gdje se dogode ovakove nepogode to čine ne da bi pomogli jer konkretnu pomoć ne dijele oni nego službe koje su za to zadužene, nego za to da se slikaju kako se oni tobože ... prikaži još! brinu za raju. Zakazale su službe, prvo one iz općina pa zatim one iz županija. Tek nakon toga dolazi na red država. A Jambo, koliko je para tamo pokrao, mogao bi sam se malo pobrinuti za svoje mandarine, ne bi li?

  • avanti:

    netko bi trebao reći Bandiću da su izbori završili...