Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pedofilija

Župnik Mladen Kožina priznao i dobio godinu dana zatvora

Crkve u kojima je služio Mladen Kožina (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
11.04.2012.
u 08:05

Velečasni Kožina uhićen je u velikoj policijskoj međunarodnoj akciji razotkrivanja pedofila, kodnog naziva Oliver, u sklopu koje je u Hrvatskoj uhićeno tridesetak osoba

Nekako u isto vrijeme kad lepoglavsku kaznionicu napusti don Drago Ljubičić, prvi svećenik u nas osuđen zbog pedofilije, jedan će drugi župnik za sobom zatvoriti zatvorska vrata.

Riječ je o Mladenu Kožini, lanjskog listopada uhićenom pa puštenom župniku župe Presvetog Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu. Kožina se nagodio s Općinskim državnim odvjetništvom, odnosno priznao je krivnju i zauzvrat dobio jednogodišnju zatvorsku kaznu. Ta je presuda pravomoćna.

Velečasni Kožina uhićen je u velikoj policijskoj međunarodnoj akciji razotkrivanja pedofila, kodnog naziva Oliver, u sklopu koje je u Hrvatskoj uhićeno tridesetak osoba. U župnikovu računalu u stanu nasuprot bolnice u Andrijanićevoj ulici policija je pronašla tisuće fotografija dojenčadi i malih djevojčica u eksplicitnim pozama.

Vijest o uhićenju Mladena Kožine prva je objavila Crkva. A Nadbiskupski duhovni stol svećenika je privremeno, odnosno do okončanja postupka, razriješio svih svećeničkih službi.

Uvjetni otpust

Prije no što je župnik Kožina premješten na službu u bolničku kapelu, deset je godina bio župnik u zagrebačkoj četvrti Botinec.

Iako tamošnji stanovnici govore da Kožinu nisu voljeli i da je bio čudan (promjena raspoloženja ovisila mu je, jer osim od povišenog krvnog tlaka pati i od dijabetesa, i o razini šećera u krvi), vijest o uhićenju i optužbama na račun svećenika ipak ih je iznenadila. Pričali su da je volio popiti gemišt, zapaliti cigaretu, ali da je djecu odbijao od sebe.

Bude li se Mladen Kožina u zatvoru uzorno ponašao, može očekivati da će i on, baš poput don Ljubičića, “zaraditi” uvjetni otpust. Naime, don Drago Ljubičić osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog bludničenja nad petoricom dječaka. Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa u ožujku ove godine donijelo je odluku da na uvjetnu slobodu može izaći sedam mjeseci ranije.

 

Ključne riječi

Komentara 58

OB
-obrisani-
08:22 11.04.2012.

Sramota je ova nagodba. Električna stolica prikladno je rješenje ili zatvaranje pedofila među gej zatvorenike.

OB
-obrisani-
08:23 11.04.2012.

slike dojenčadi....u eksplicitnim pozama.....nisam pametan dovoljno!! no....ja bi njega pred kineski sud....na javno vješanje...pa nek se njiše na lahoru

AL
alapača
08:15 11.04.2012.

o čemu se to državno odvjetnišvo nagađalo s Kožinom, kad je sve dokaze protiv njega imalo u rukama (računalu)? to nije nagodba, to je pogodba! kad se nagodba uvodila u zakon, rečeno je da služi kao sredstvo u borbi najtežih oblika kriminala (mafije), a sad se primjenjuje na kriminalce kojima prijete sitne kazne. jesu li mu i vratili \'slikice\'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije