Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potop Građani i služ

Zečjim nasipima zaustavili potok Koprivnicu da ne poplavi dio grada

Poplave
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
1/9
19.09.2010.
u 19:50

Koprivničanci su složili vreće s pijeskom, ali kažu da svoj posao nije odradila tvrtka za vodno gospodarstvo

Zbog obilne kiše koja je neprestano padala tri dana,danas oko 8.15 sati izlio se potok Koprivnica kod Starog Brežanca. Ljudima uz potok voda je ušla u dvorišta, vrtove, podrume, pa se satima vadila pumpama. Na nogama su bili vatrogasci, radnici Kominga i Komunalca, služba 112, policija je regulirala promet, a u pomoć je priskočilo i oko 200 stanovnika.

Dugo se čekalo

– Zvali smo 112, rekli su da imaju nekakvu branu koju će aktivirati ako bude potrebno i da je sve pod kontrolom. A vidite sad, voda mi je već u podrumu. Ogorčena sam, nije mi jasno zašto se tako dugo čekalo – izjavila je stanovnica Potočne ulice oko 8.30 sati, kada je dovezen pijesak i počeli se stvarati zečji nasipi. Ivan Skec, pročelnik PUZS Koprivnica, izjavio je da su oni svoj posao odradili kako treba i sve pravodobno obavijestili. Iako nisu očekivali probijanje nasipa u Potočnoj, istaknuo je da su Hrvatske vode, tj. ispostava Bistra Đurđevac, sve mogli predvidjeti, no uopće se nisu pripremili. Tek nekoliko radnika u Potočnu je došlo nakon više od dva sata. I gradonačelnik Zvonimir Mršić cijelo je jutro bio na terenu.

Čija sramota

– Nažalost, umjesto mene ovdje je trebao biti prvi čovjek Bistre – više nego jasan bio je prvi Koprivničanac.

– Može Mršić pričati što hoće, ali svi naši ljudi bili su na terenu. U Koprivnici se sve redovito održava i poplava tamo nije bilo 35 godina. Nažalost, pale su ogromne količine oborina koje su nas iznenadile i došlo je do prelijevanja. No, sada je sve pod kontrolom – rekao je Josip Pintarić, voditelj vodno-gospodarske ispostave poduzeća Bistra. Poplava je ugrozila i mještane Kolodvorske ulice u Reki. Poplavljeni su vrtovi, neki su u zadnji tren spašavali životinje. Obitelj Slobodana Milivojevića odsječena je od sela, samo traktorom mogu proći cestu.

– Ovo je već četvrta poplava ove godine i nitko ništa ne poduzima. Iz Bistre dolaze samo pogledati, četiri radnika bila su tu neki dan i traktorom izvukla jedan panj. I to je sve. Sramota – kaže Milivojević. Problema s poplavama imali su i ostalim mjestima Podravine.

 

Komentara 2

Avatar kova11
kova11
13:29 20.09.2010.

....mislim da je sramota za nadležne institucije ,a i samog gradonačelnika koji ima kontrolu nad svime (komunistički sistem)-pa je zato i odgovoran,za poplave koje se nalaze u Koprivnici i okolici.Sreća za biraće da nemamo oko 4 rijeke ko Karlovac,pa bi onda se Koprivnica pretvorila u otok ili čak pučinu. Evo još jedan primjer poplavljenog dvorišta na ulazu u Kunovec Breg s lijeve strane (Koprivnička 3 Kunovec Breg).Zbog velike količine kiše,te zbog neočišćenog kanala za slivne vode ,te zaštopanog mostića ispod glavne magistrale,poplavljena su 2 dvorišta,gdje je voda otišla u kuće i gospodarske zgrade. Nakon poziva nadležnoj službi, nakon 2 sata došao je jedan bager (konbinirka) ta nakon 10 minuta otišao u smjeru KC.Naravno nije rukovatelj bagera kriv jer nije zbilja ništa mogao učiniti. To se trebalo prije imali ste draga gospodo vremena od proljeća . Naime,na proljeće ove godine dogodila se ista situacija gdje su poplavljena ista ta dva dvorišta (znači kuće i gosp. zgrade),te su tada na mjesto događaja došli nadležni organi i \"snimili stanje\" te obečali da će se stvar sanirati i \"sredit\" u što kraćem roku ,jer navedeni zahvat ne zahtijeva velika materijalna sredstva. No do danas,se nije ništa dogodilo,a stiže jesen i zima kada bi se opet mogla ponoviti poplava.Ne znam kako VI ali mogu Vam reči da je gadan osječaj kad vidite vodu u svojoj kući,ne računajući materijalna sredstva za sanaciju iste. Čemu sve to drugovi i drugarice? Naravno računi za komunalnu naknadu i za slivne vode dolaze na vrijeme ,a za uzvrat imamo poplavljene kuće i dvorišta.Apsurd! Nije li?? Ovim tekstom htio sam potaknuti sve nadležne institucije , te predsjednika mjesnog odbora Kunovec Breg,te gradonačelnika Koprivnice,da se budu brižniji i ažurniji da se riješi ovaj problem,jer kišna razdoblja su nam pred vratima. Zoran Kovačić,Varaždinska c.230A,KC

VI
vidovit
16:37 20.09.2010.

Svi gradski viječnici su trebali doči pa neki zeleni pa neki žuti i ko zna kojih boja i Vi ste gospodo Koprivničanci.Izbacite ovaj puta Politiku.Mrleta sam bar videl da se trudi nekaj napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije