Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA POMOĆ Učenici razgovarali s psiholozima i pedagozima

Zbog smrti Josipa Klasnića u školi tim za krizna stanja

06.11.2008.
u 17:37

Stručni tim za krizna stanja sastavljen od stručnjaka raznih profila, od psihijatara i pedagoga do socijalnih radnika, što ga je povodom brutalnog ubojstva Josipa Klasnića iz Andrijaševaca imenovalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, danas je stigao u Poljoprivredno-šumarsku školu u Vinkovcima.

Šok za sve
Njihov je zadatak pružiti psihološku i socijalnu pomoć učenicima koji su sigurno proživjeli teške traume prouzročene tragičnim događajem zbog kojeg je život izgubio njihov školski prijatelj, no i zbog prijatelja koji su počinitelji tog teškog zločina, a nalaze se u pritvoru, čekajući istražni postupak i suđenje.

– Iako je prošao pokop i svi oni najteži trenuci su iza nas, učenici su još potišteni i potrebna im je stručna pomoć da bi sve ovo prebrodili i, što je najvažnije, da taj tragični događaj ne ostavi traga na njihovoj psihi i u budućem životu. Ovo sve je novo za našu školu i sve prosvjetne djelatnike – kaže ravnatelj Marinko Džakula koji nas danas nije pustio u školu jer je s koordinatoricom tima Željkom Rubil dogovorio da je bolje za učenike da tim svoj posao obavi bez mnogo buke, u miru i tišini.

Djeci treba mir
– Stručnjaci kažu kako je djeci sada najpotrebniji mir kako bi se psihički i emocionalno opustili jer tek tako mogu surađivati – dodaje Džakula.

Stručni će tim raditi grupno i pojedinačno s učenicima, a potom i s nastavnicima koji predaju u Josipovu razredu i onom koji su pohađali počinitelji. Sljedećeg je tjedna predviđena terapija za roditelje.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije