Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gotova utrka

Zagreb pobjednik na 25. Maratonu lađa

Startao 25. Maraton lađa na Neretvi
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
13.08.2022.
u 19:50

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ) kaže da mu je žao što Milanović i Plenković, koje je Udruga lađara Neretve pozvala, nisu došli.

Ekipa Zagreba pobjednik je na 25. Maratonu lađa održanom u subotu na Neretvi, na 22,5 km dugoj rječnoj stazi od Metkovića do Ploča koju su preveslali za 2 sata i 7 minuta te su osvojl prjelazn Veliki štit kneza Domagoja. Bili su u vodstvu od samoga početka, a i slovili su kao jedan od favorita. Ovo im je druga pobjeda, 2020. dijelili su prvo mjesto sa ekipom Stabline, a lani su bili drugi.

-Emocije su na vrhuncu. Bilo je teško, valovi su bili jako veliki – ispričali su zadihani i mokri pobjednici na startu, ekipa Zagreba koju čine studenti s Neretve i njihovi prijatelji iz Zagreba. Druga je bila ekipa Stabline, koja nije mogla sakriti razočarenje. Naime, da su oni odnijeli pobjedu, bila bi im to treća za redom pa bi Veliki štit kneza Mislava dobili u trajno vlasništvo.

-Trudili smo se, dali smo sve od sebe, ali nismo uspjeli – razočarano su rekli. Treći je bio Crni put. Lađare je u Pločama dočekala zvonjava crkvenih zvona, bengalke i dimne zavjese te bezrezevna podrška navijača.

Uzbudljivo je bilo od samoga starta na kojem su se čak četiri lađe potopile. Za ekipu Đakova to je ujedno bio i kraj natjecanja dok su se ostale tri ekipe ipak odlučile vratiti u svoje lađe i veslati. Pravi gusarki duh, bitno je sudjelovati!

Veličanstveno je bilo duž cijeloga puta. Maraton su pratili vjerni navijači. Dimne zavjese, zastave, bodrenje s bicikala i iz automobila...

Zamjetno je međutim bilo što su na ovogodišnjem Maratonu izostali najviši državni dužnosnici. Predsjednik Zoran Milanović, pokrovitelj manifestacije i premijer Andrej Plenković šoslali su izaslanike. U Metkoviću smo, naravno, sreli saborskog zastupnika Mosta Nikolu Grmoju u društvu sinjskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Mire Bulja.

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan (HDZ) kaže da mu je žao što Milanović i Plenković, koje je Udruga lađara Neretve pozvala, nisu došli.

-Žao mi je što predsjednika i premijera nema, ali drago mi je da su tu brojni gradonačelnici i načelnici iz svih političkih opcija – rekao nam je Milan koji je ugostio svog pločanskog kolegu, grdaonačelnika Mišu Krstičevića (SDP).

-Zajedno ćemo pratit Maraton i dočekati veslače u Pločama – otkrio nam je Krstičević.

VIDEO: 25. Maraton lađa

Komentara 2

DU
Deleted user
21:35 13.08.2022.

Zar nije običaj da pobjednik napravi feštu u svom selu?

PR
prajdali100
21:30 13.08.2022.

Svi zaobilaze " Most" u širokom luku.Neka se Petrov,Grmoja i Bulj upitaju zašto je tomu tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije