Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIMENI LJUBIMCI

Zagorski gradovi imaju stare i jeftine službene aute, iznimka su Zabok i Krapina

30.03.2009.
u 18:13

Čelnici zagorskih gradova ne mogu se pohvaliti skupocjenim voznim parkom. U passatima se jedino voze gradonačelnici Krapine i Zabooka. Grad Krapine je prije tri godine iz proračuna kupio novi passat 1,9 TDI za 197.000 kuna i za to je raspisao natječaj.

Priče o skupom passatu
Gradonačelnik Josip Horvat (HDZ) kaže kako ne gleda prijeđene kilometre, ne zna čak ni registraciju, a vozi ga samo on. Za gradonačelnika Zaboka i saborskog zastupnika Ivana Hanžeka (SDP) priča se da vozi najbolji auto među svojim kolegama, i to passat s “full-opremom” vrijedan više od 400.000 kuna. No on to opovrgava.

– Vozim klasični passat. Nabavljen je na leasing, star je tri godine, vrijedan je 215.000 kuna, a do sada sam s njim napravio 30.000 kilometra, smije se Hanžek na prozivanje da se vozi u blindiranom automobilu te dodaje da Grad posjeduje još jedno službeno vozilo, kangu, koji koristi komunalna alužba, a mogu ga koristiti i zabočke udruge. Oba gradonačelnika ističu kako menadžeri u zagorskim javnim poduzećima voze daleko skuplje i jače aute. Gradonačelnica Pregrade Vilmica Kapac (HDZ) vozi se u služebnom crvenom Renaut Cliu starom sedam godina.

Neki nemaju ništa
Do sada je prešao 90.000 kilometra. U privatnom životu vozi obiteljski terenac vrijedan oko 100.000 kuna. Gradonačenica Kapac kaže da renault zadovoljava potrebe grada te da ne planiraju nabaviti novi auto. Vozni park lani su obogatili jednim polom u Donjoj Stubici.

– Kupili smo VW polo na akciji lani krajem godine za 69.000 kuna bez PDV-a – kaže čelnik Juraj Srebačić te dodaje da mu je važnije da se u gradu nešto radi nego da se troši novac za obnovu voznog parka. Grad Oroslavje nema službenog auta, dok se gradonačelnik Klanjca Žarko Broz vozi u škodi octaviji staroj četiri godine kupljenoj na leasing za oko 80 tisuća kuna. Najskromniji su u Gradu Zlataru. Tamo imaju na raspolaganju škodu feliciju iz 1997. godine.

– Nema potrebe za bolji službeni auto. I to što imamo rijetko se koristi – skromni su Zlatraršćani. U odnosu na kolege političare iz drugih hrvatskih gradova očito je da zagorskim lokalnim upravama nije previše stalo do službenih automobila. Nikome od njih u zadnje vrijeme nije ni palo na pamet da obogate vozni park, jer svjesni su da su pod povećalom javnosti, a bliže se i lokalni izbori. Bolje aute od političara u Krapinsko-zagorskoj županiji voze zagorski poduzetnici.


Županica nema ni vozački


Županica Sonja Borovčak nema privatni automobil, niti je ikada polagala vozački ispit. Službeni protokolorni automobil je opel vectra stara šest godina vrijedna najviše šest tisuća eura. – Važna nam je brga za ljude, a ne skupi auti, kaže županica. Bivša županica imala je na raspolaganju corsu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije