Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRI IZLASKU IZ TUNELA

Vozačica iz Otočca kod Male Kapele izazvala sudar zbog gubitka nadzora nad vozilom

Ilustracija
Filip Brala/Pixsell
17.04.2018.
u 15:59

Utvrđeno je da je do sudara došlo jer je 59-godišnjakinja iz Otočca izgubila nadzor nad automobilom pri izlasku iz tunela gdje se promet odvija dvosmjerno.

Očevidom nesreće s poginulim te teško i lakše ozlijeđenim osobama, koja se u ponedjeljak u 15.50 sati dogodila na autocesti A1 kod tunela Mala Kapela, utvrđeno je da je do sudara došlo jer je 59-godišnjakinja iz Otočca izgubila nadzor nad automobilom pri izlasku iz tunela gdje se promet odvija dvosmjerno, priopćila je ličko-senjska policija.

Kada je vozačica iz za sada nepoznatih razloga izgubila nadzor nad automobilom na mjestu gdje se pomoću markera za razdvajanje smjerova vožnje promet preusmjerava natrag u kolničku traku u smjeru Splita, najprije je udarala u niz markera i onda zadnjom desnom stranom automobila u automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnjak iz Zagreba.

Na mjestu događaja je uslijed zadobivenih ozljeda preminula 39-godišnjakinja iz Otočca, putnica u automobilu gospićke registracijske oznake, 83-godišnjakinja putnica iz istog automobila je teško ozlijeđena, dok su lakše ozlijeđeni vozačica i vozač automobila te 31-godišnja putnica iz automobila zagrebačke registracijske oznake.

Glasnogovornica PU ličko senjske Maja Brozičević rekla je Hini da je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Gospića Tatjana Šimunić Adamović naložila obdukciju smrtno stradale osobe, „što će biti potrebno u daljnjem postupku utvrđivanja odgovornosti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće kojom je prouzročena smrt jedne osobe te teško i lakše ozlijeđivanje više drugih osoba“.

Kako Hina neslužbeno saznaje za volanom automobila gospićke registracije bila je majka preminule putnice i kći teško ozlijeđene starice.

Zbog obavljanja očevida promet je autocestom od čvora Brinje do čvora Ogulin bio u prekidu od 15.58 do 16.48 sati.

Komentara 2

DU
Deleted user
16:38 17.04.2018.

Iz nepoznatih razloga izgubila kontrolu vozila na autoputu? Pa ja cu ti reci, ima 99% sansi da je baba bila na telefonu ili tipkala jedan SMS, i 1% da je zaspala za volanom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije