Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ugledni odvjetnik motociklom sletio s ceste i poginuo

Radan Kovač je bio u posjeti prijatelju u Erdutu, no na povratku u Osijek je stradao
14. travnja 2018. u 22:20 8 komentara 20241 prikaza
Radan Kovač
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Poznati osječki odvjetnik Radan Kovač (56) poginuo je danas oko 17 sati na cesti između Erduta i Osijeka, pri slijetanju svojim motociklom.

Nastavljeno suđenje Velimiru Bujancu u privatnoj tužbi Ranka Ostojića Emitirali i Bujicu Sudac zbog upadica izbacio Bujanca: 'Znam da je Ostojić Hrvat'

Kako doznajemo, Radan Kovač bio je u posjeti prijatelju u Erdutu, iskoristio je lijepo vrijeme da se provoza motociklom.

Pri povratku u Osijek, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s ceste. S teškim ozljedama prevezen je u osječku bolnicu gdje je ubrzo izgubio bitku za život.

Radan Kovač bio je izuzetno cijenjen odvjetnik, a poznat je, među ostalim, kao branitelj Dine Kontića te kasnije i Mirka Sivića kojima se sudilo u 'slučaju selotejp', za ratne zločine u Osijeku 1991. za što je nepravomoćno osuđen i Branimir Glavaš.

Angažirao ga je i bivši ministar policije Ranko Ostojić u privatnoj tužbi protiv Velimira Bujanca.

Bio je iskusan bajker, pod kotačima je sakupio tisuće kilometara i, pričaju nam njegovi prijatelji, proputovao gotovo pola svijeta pa je tako motociklom obišao i Norvešku te Iran.

Supruga mu je inače Vlasta Šimenić Kovač, sutkinja Općinskog suda u Osijeku, a sudac je bio i njezin otac Dragan Šimenić.

Supružnici Kovač imaju jednu kćerku koja završava medicinu u Novom Sadu.

Velimir Bujanec POZNATI VODITELJ Bujanec ignorirao poziv pa je sudac odlučio da ga idući put na sud dovedu policajci Mirko Sivić Slučaj Selotejp Priznao likvidaciju na Dravi pa povukao iskaz poginuo biciklist Nesreća kod Ivanca U naletu automobila poginuo biciklist
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

 • lojtra1:

  Za situaciju gdje je žena sudac a on advokat može se reći da je "dobro posložena" za uspjeh. Ipak, osnovne stvari poput gravitacije, ubrzanja, trenja, inercije nije smio zanemariti jer unatoč iskustvu sa sudom postoji i sudac koji je nepristran.

 • Avatar navijač
  navijač:

  A po čemu je to ugledan? Zato što je iz "sudačke" obitelji i što ima novaca?? Oćito samo zbog toga jer drugo ništa nije navedeno u članku. Znači li to da je 90% Hrvatskih građana. neugledno?

 • midea:

  Koga briga gdje je bio, koga je tužio ili branio i koliko je tisuća kilometara prešao na motoru ???