Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička nabava

Vlada daje 16 milijuna kuna za 10.550 pametnih telefona

mobiteli vlada
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
24.07.2013.
u 07:35

Mjesečni trošak po korisniku iznosit će 62,70 kuna. Mobitel je uključen u cijenu

U sljedeće dvije godine državna će administracija na usluge mobilne telefonije i nabavu pametnih telefona potrošiti 16 milijuna kuna.

Pobjednik velikog javnog natječaja koji je u travnju raspisao Državni ured za središnju javnu nabavu je Hrvatski telekom. Pobijedio je jedinog konkurenta – tvrtku Vipnet koja je dala ponudu vrijednu 20,6 milijuna kuna. PDV je uračunat u obje cijene.

Vlada zadovoljna cijenom

U objedinjenoj javnoj nabavi za 35 državnih tijela (sva ministarstva, Vlada i svi vladini i državni uredi, Ured predsjednika, Sabor...) Vlada je za 16 milijuna kuna nabavila 10.550 pametnih mobitela, 10.650 pretplatničkih brojeva (SIM-kartice), USB-uređaje i 4700 kartica za stickove, računala i tablete te 125 milijuna besplatnih minuta razgovora, 4,7 milijuna SMS- i MMS-poruka...

Budući da je riječ o dvogodišnjoj nabavi, lako je izračunati da će prosječni mjesečni trošak po jednom korisniku iznositi samo 62,70 kuna. U tu cijenu uračunat je i sam uređaj – pametni telefon te sve razgovorne i podatkovne usluge.

S obzirom na to da je procijenjena vrijednost nabave iznosila čak 40 milijuna kuna, a posebice zato što je nakon objave javnog natječaja za nabavu više od deset tisuća pametnih telefona izbio medijski skandal, u Vladi su, doznajemo, vrlo zadovoljni postignutom cijenom.

Zadovoljstvo ne krije ni Dario Janković, predstojnik Državnog ureda za središnju javnu nabavu.

– Kako ne bih bio zadovoljan postignutom cijenom!? Pa postigli smo više od 20 posto povoljniju cijenu u odnosu na prošlu nabavu mobilne telefonije za državnu administraciju iz 2011. godine koja je, iako bila manjeg volumena, također bila vrlo povoljna. Tada smo za 11 milijuna kuna nabavili oko 8000 linija i oko 2400 mobitela. A posebno mi je drago što smo postignutom cijenom na najbolji način odgovorili svima koji su nas optuživali za rastrošnost. Mjesečni trošak po zaposleniku, koji uključuje mjesečnu pretplatu, govorni i podatkovni promet po pretplatničkom broju te mobilni uređaj, za taj pretplatnički broj bit će samo 50 kuna (bez PDV-a, nap. a.) – rekao nam je jučer Dario Janković.

Javna nabava bila je podijeljena u dvije grupe. Prva je uključivala nabavu mobitela, SIM-kartica, govorne, SMS, MMS i podatkovne usluge u pokretnoj elektroničkoj komunikacijskoj mreži (uključujući i roaming), a drugu grupu činila je nabava USB-uređaja i 4700 kartica za stickove, računala i tablete te podatkovne usluge.

Samo dva ponuđača

U obje grupe natjecala su se samo dva ponuđača – HT i Vipnet. U prvoj grupi pobijedio je HT s ponudom od 15,627 milijuna kuna, a u drugoj s ponudom od 419.909 kuna.

Konkurenti su ponudili 19,756 milijuna kuna, odnosno 918.750 kuna.

>> Država nabavlja 10.550 mobitela za 40 milijuna kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije