Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradilište

'Viktor Lenac' radnike mora tražiti izvan Hrvatske

varioc
Foto: Ilustracija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
13.07.2014.
u 18:12

Riječkom Lencu je zbog novih poslova hitno potrebno pedestak cjevara, montera i zavarivača

Remontno brodogradilište 'Viktor Lenac' u idućih 7 mjeseci specijalizirane radnike će za neke zahtjevne poslove potražiti u BiH i Crnoj Gori, javlja HRT.

Kooperanata je manje i do sedamdeset posto, a uskoro na remont stiže brod 'Cable enterprise' koji je vrijedan dvadeset milijuna eura i na kojemu, kako navodi HRT, treba obaviti zahtjevnu preinaku. Riječkom Lencu je zbog novih poslova hitno potrebno pedesetak cjevara, montera i zavarivača koje će, unatoč velikom broju nezaposlenih, morati tražiti izvan Hrvatske.

Cijeli članak čitajte ovdje.

>> Viktor Lenac u ukrajinskom brodogradilištu primio novi dok

Komentara 13

NV
novo vriijeme
20:44 13.07.2014.

Tolike radnike otpustili u Splitskom brodogradilištu prije godinu dana a ovaj nema koga zaposliti, pa mora radnike tražiti u zemljama gdje setraže puno manje plaće, ma ozbiljno.

Avatar Getrib
Getrib
22:14 13.07.2014.

Remontno brodogradilište razmontirali a onda bi prema potrebi zapošljavali stručnjake kao da se oni mogu stvoriti preko noći. Tražiti uvoznu i jeftinu radnu snagu koristi samo vlasnicima na štetu zaposlenosti i ukupne hrvatske privrede.

MA
maaraa
21:04 13.07.2014.

za "čak" 5.000,00 kuna, 200 sati mjesečno visiti, variti, pa kad je zraku 30 stupnjeva, metal se užari..............Cjevari i varoci su vani i za 5.000€ rade skraćeno radno vrijeme, to su cijenjena zanimanja, ali samo vani... pa dovedite vi ljudejude iz BH i CG, a hočete li dovesti stručnist i kvalitetu......i jeste li sigurni da će obaviti posao???????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije