Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u portugalu

VIDEO Noćno nebo odjednom poplavilo: Pogledajte spektakularne snimke meteora

Meteor, ilustracija
Foto: @HABIP785 VIA X/REUTERS, ilustracija
19.05.2024.
u 13:26

Moguće je da je impresivni plavi meteor projurio oko Zemlje bez da ju je dotaknuo, ali i da je pao u ocean ili pak neko nenaseljeno područje

Nebo iznad Portugala u noći sa subote na nedjelju odjednom je zabljesnulo prekrasnom, žarkom plavom bojom, na oduševljenje građana i turista diljem zemlje. Iako meteori nisu rijetka pojava, ovakva intenzivna svjetlost ne viđa se često.

Na sreću, meteor je pao u subotu navečer kada je velik broj ljudi bio vani, a dobar dio njih imao je i mobitel pri ruci, pa su internet ubrzo preplavile snimke nebeskog spektakla. 

Najviše je viđenja zabilježeno na sjeveru Portugala, no dojave su pristigle i iz okolice Lisabona na jugu, ali i iz nekih španjolskih pokrajina, piše Publico.

Neki su izvori pisali da je meteorit pao oko Castro Daire, no ta je informacija kasnije izbrisana. Izvor iz hitnih službi okruga Viseu za Publico je kazao da je malo iza ponoći građanin prijavio mogući pad objekta u mjestu Serra de Montemuro, no vatrogasci ni tamo nisu ništa pronašli.

Moguće je da je impresivni plavi meteor projurio oko Zemlje bez da ju je dotaknuo, ali i da je pao u ocean ili pak neko nenaseljeno područje.

GALERIJA Aurora borealis iznad Hrvatske

Meteor, ilustracija
1/22
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije