Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
linić markoti

'Vi ili vaš partner slali ste javnu pozivnicu za moju likvidaciju'

Slavko Linić
Patrik Macek/PIXSELL
07.05.2013.
u 17:45

Željko Markota, koji se predstavio kao mali poduzetnik, a osoba je involvirana u projekt Otok znanja, uzalud je pokušavao pojasniti da su njegovi partneri krivi, a ne on osobno te da nikada nije pozivao na likvidaciju

Željko Markota, koji se predstavio kao mali poduzetnik, a osoba je involvirana u projekt Otok znanja koji je na sudu već nekoliko godina, izazvao je bijes ministra financija Slavka Linića pa se njihov razgovor pretvorio u javni okršaj.

Markota se požalio da zbog nefunkcioniranja pravosuđa već godinama brani svoju egzistenciju zato što država ne želi zauzeti poziciju u Otoku znanja. Podsjetimo, Otok znanja privatizirao je Hotele Koločep za 33 milijuna kuna. Otok znanja nije ispunio ugovorne obveze iz privatizacije tih hotela pa je DORH pokrenuo istragu protiv osnivača te ustanove Siniše Grgića, Davora Lauca... Oni su pak naknadno prodali svoje tvrtke osnivače te ustanove Škotu Arthuru Hughesu, čija je tvrtka Chadelus hotelima bila posudila 1,1 milijun eura. Sada su pak vlasnici Otoka znanja Hughes i Željko Markota, treći osnivač te ustanove koji se još prije razišao s bivšim partnerima Grgićem i Laucom. Unatoč svemu, Hrvatski fond za privatizaciju još nije raskinuo ugovor o privatizaciji s ustanovom Otok znanja, iako su se stekli svi uvjeti za to. Ta ustanova, naime, u Hotele Koločep nije uložila novac koji je bila obvezna i nije od Koločepa zaista napravila otok znanja. HFP pak ne želi raskidati ugovor tako da bivšim osnivačima isplaćuje pozamašne iznose. Markota je potom od Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) tražio da se održi javna sjednica o projektu jer je propao pokušaj da PBZ preuzme 88,86 posto dionica od te ustanove.

– Osam puta sam pisao AUDIO-u i osam puta mi nisu poslali odgovor, a dobili su u međuvremenu osam požurnica od premijera – kaže Mrakota pa pita što da napravi u tom slučaju i kako da se zaštiti.

Na istup Markote Linić se obrušio vidno uzrujan.

– Vi ili vaš partner slali ste javnu pozivnicu za moju likvidaciju – kazao je Linić pred auditorijem okupljenim na Proinvestu u Zagrebu pa nastavio objašnjavati da se osobno suprotstavio bivšem ministru Ivanu Šukeru koji je podržavao projekt.

– Pokušali ste golemi kredit zamijeniti za hotele. Bez novca ste dobili Otok znanja, samo na ime projekta za koji je PBZ dao novce u šuplju tvrtku, kako se ispostavilo. Kad se nečasno uđe u projekt, onda se dođe do ovoga. A sad vam je svatko kriv jer ste se posvađali s partnerima – kazao je Linić Markoti.

Uzaludno je Markota pokušavao objasniti da su njegovi partneri krivi, a ne on osobno, pa je uvjeravao da nikad nije pozivao na likvidaciju i da nije nečasno postupio. – Za vrijeme Sanadera i sam sam bio izložen ucjenama – poručio je Markota. I poslije službenog dijela skupa pokušavao je razgovarati s ministrom financija i uvjeriti ga da on ništa loše nije napravio i pozivao ga da mu pomogne.

>>Održite javnu sjednicu o Otoku znanja, izgubljene su tri godine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije