Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARA

Umirovljenik lažnom policajcu predao nekoliko tisuća eura. Evo što savjetuje policija

Varaždin: Nepoznati počinitelj opljačkao zlatarnicu u središtu grada
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 10:33

Policija savjetuje građanima da ne puštaju u kuću nepoznate osobe, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ.

Policija traga za muškarcem koji je 81-godišnjaku iz Gornjeg Vratna u Varaždinskoj županiji ukrao nekoliko tisuća eura.

Kako je ispričao policiji, 30. siječnja netko ga je nazvao na telefon i predstavio se kao policijski službenik. Rekao mu je da su pronašli počinitelja kaznenog djela u kojem je bio oštećen, i da bi im trebao predati novac koji ima kod sebe rad usporedbe pronađenih novčanica. Ubrzo je na njegovu adresu došao nepoznati muškarac i predstavio se kao policijski službenik. Umirovljenik mu je, ništa ne sluteći, predao nekoliko tisuća eura. Policija savjetuje građanima da ne puštaju u kuću nepoznate osobe, a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ.

- Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid. Ukoliko sumnjate telefonski provjerite u instituciji iz koje dolaze. Nedajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima. Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama, te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži. Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove poput madeža, ožiljaka, tetovaža i sličnog - savjetuju u policiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije