Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD VLADINE ZGRADE

U Turskoj deaktivirana autobomba sa 150 kg eksploziva

turska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.03.2016.
u 11:55

Vozilo je pronađeno u gradu Gani u dijelu pokrajine Diyarbakir nastanjene većinskim kurdskim stanovništvom

Turski pirotehničari deaktivirali su eksplozivnu napravu pronađenu tijekom noći u vozilu u blizini vladine zgrade u gradu na jugoistoku Turske, doznaje se danas iz policijskih izvora.

Vozilo sa 150 kilograma eksploziva pronađeno je u gradu Gani u dijelu pokrajine Diyarbakir nastanjene većinskim kurdskim stanovništvom. Policija u sklopu istrage proučava sigurnosne kamere postavljene u tom području.

Kurdski ekstremisti su u četvrtak preuzeli odgovornost za samoubilački napad u Ankari, najavivši nove napade zbog čega je Njemačka u toj zemlji zatvorila svoje diplomatske misije i škole.

Američko veleposlanstvo u Ankari izdalo je priopćenje svojim državljanima da imaju na umu mjere predostrožnosti, navodeći da se ovaj vikend obilježava kurdska Nova godina – Newroz – te da bi na velikim događanjima moglo doći do sukoba i nasilja.

Američko veleposlanstvo također podsjeća da su se na meti terorističkih organizacija u posljednje vrijeme našli željeznički i autobusni kolodvori, ustanove turske vlade i javni prostori.

Prošlotjedni samoubilački napad bio je drugi za redom u samom srcu Ankare.

>> Kurdi poručili: Proglašavamo autonomiju na sjeveru Sirije. Turci ogorčeni

Komentara 3

ST
strpljenspasen
14:11 18.03.2016.

jednostavno nrmogu vjerovsti da nisu jos nspravili drzavni udar i srusili tog blentu i islamistups vise od 50% ljudiga nemoze podnjeti ..unazadio je tursku 50godina sa svojim potezima i politikom ..idu prema raspadu i civilnom ratu s ljudi to samoo gledaju ..hoce u Eu ..kad na vrbi zasvrbi

IS
istri
13:51 18.03.2016.

TURSKA ZABORAVLJA ILI UOPCE NEZNA STO ZNACI : PRAVO pocev od zena pa do kurda, obicno je uzimati prava boljem i inteligentnijem od sebe. a to je turski stil.

KA
Kameni
18:47 18.03.2016.

Samo bubaj po osmanlijama, glava tamo glava vamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije