Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinogradarstvo

Turska su vina hit: Proizvodnja kvalitetnih vina samo za izvoz

ivo josipović
Foto: Antonio Bronić
1/2
28.05.2013.
u 11:03

Uzgoj loze i pravljenje vina u Turskoj se sačuvalo do danas, iako islam zabranjuje konzumiranje alkohola

Vinova loza se na području današnje Turske uzgajala još prije 3.000 godina. Uzgoj loze i pravljenje vina sačuvalo se do danas, iako islam zabranjuje konzumiranje alkohola. No, konzervativna vlada Recepa Tayyipa Erdogana u posljednje vrijeme sve više ograničava proizvodnju i prodaju alkohola.

Najprije je ta politika pogodila državna poduzeća, a onda i male zemljoradnike koji su desetljećima živjeli od vinove loze. Prodaja vina u Turskoj znatno je opala. Ali, na međunarodnom tržištu turska su vina postala pravi hit. Turski vinogradari sve više ulažu u kvalitetu svojih proizvoda, koje onda nude stranim turistima ili izvoze. Brojne međunarodne nagrade koje su turska vina osvojila posljednjih godina pridonose i njihovom osvajanju inozemnih tržište.

>>Ulazak u EU pred hrvatske vinare postavlja velik izazov

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije