Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhodan posao

Svjedok: Kuverte
 s novcem Barišić je spremao u svoj sef

ministarstvo financija
Marko Prpić/Pixsell
29.09.2010.
u 18:56

Barišićev ured u Carinskoj upravi uređen je skupim namještajem kakav se ne viđa u ostalim uredima u državnoj upravi.

Plaćanje mita, odnosno isplata provizije nakon sklopljenog posla s državnom tvrtkom, već je bilo tako uhodano da su sami dobavljači direktorima, odnosno članovima uprave predavali kuverte u kojima bi se našlo i do 30.000 eura uz riječi: "Ovo je za Mladena".

Životni stil
To im je jamčilo da će i idući put dobiti posao. Tako svjedoči jedan od direktora koji je Mladenu Barišiću redovito isporučivao novac u njegovu uredu u Carinskoj upravi. Barišić je, pak, prema njegovim riječima, novac spremao u sef koji se nalazi u sobici u koju se ulazi iz njegova ureda u Humboldtovoj ulici, gdje je Carinska uprava. Pri svakom takvom susretu sada uhićeni ravnatelj Carinske uprave ne bi propustio napomenuti kako je potrebno još više poslova sklapati s Nevenkom Jurak, vlasnicom Fimi Medije.

Ono što se pak najviše dojmilo našeg sugovornika jest način na koji je uređen Barišićev ured u Carinskoj upravi. Navodno je riječ o skupom, dizajnerskom namještaju kakav se ne viđa u ostalim uredima u državnoj upravi.

Budući da je u to vrijeme Barišić bio glavni rizničar HDZ-a, taj je novac očito završavao u stranačkoj blagajni i njime su financirane izborne kampanje, ali nešto je vrlo vjerojatno završavalo i u Barišićevu džepu. U tome ga otkriva njegov stil života, odnosno skupocjena odijela i satovi koje navodno voli nositi.

Mediji su mu tako već pripisivali odijela Brioni, čija je cijena oko 5000 eura, te satove Patek Philippe koje si kao ravnatelj Carinske uprave s plaćom od oko 15.000 kuna nikako nije mogao priuštiti.

Brojna pitanja
Dok nije otkrivena afera Fimi Media, nitko se, barem javno, nije pitao kako je moguće da Barišić živi takvim stilom, jednako kao što mediji nikada nisu dobili račun ni objašnjenje za famozne satove odbjeglog premijera Ive Sanadera. Nakon što se klupko korupcijskih afera počelo odmotavati, pojavila su se brojna pitanja na koja bi odgovore trebale dati istrage koje vode USKOK i policija...

Komentara 13

OB
-obrisani-
20:47 29.09.2010.

Treba samo jos glavnog SOMA uhvatiti on za sve ovo zna,ali je k................. pobjegla u Ameriku,tesko ce ga oni izruciti kad bude zatrebalo!

Avatar comparator
comparator
19:14 29.09.2010.

No coment !

BI
bigred1
21:18 29.09.2010.

koliko košta takav sat kada mu nije dosta plača od 15000.? molim, tko zna neka napiše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije