Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za domaću hranu u kriznim vremenima

Svi u povrtnjake: Grad će građanima podijeliti 100 tona organskog gnojiva

Grad Varaždin će građanima podijeliti 100 tona organskog gnojiva
Foto: Grad Varaždin
02.04.2020.
u 13:55

Interes je ove godine trostruko veći nego prethodne godine, kaže varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok

Grad Varaždin podijelit će 100 tona organskog gnojiva za 420 varaždinskih obitelji. Podjela gnojiva vrijednog 200.000 kuna počela je u naseljima Kućan Gornji, Kućan Marof i Poljana Biškupečka i nastavit će se u petak.

Gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok kaže da su prošle godine, nakon šest godina stanke, ponovo započeli s podjelom organskog peletiranog gnojiva.

- Interes je ove godine trostruko veći nego prethodne godine. U ovakvim kriznim vremenima se pokazuje da je taj način podjele gnojiva i briga za vrtlare, male poljoprivredne proizvođače i sve one koji proizvode hranu na svojim vrtovima i okućnicama itekako urodila plodom. Mislim da je dobro da potičemo poljoprivrednu proizvodnju osobito za potrebe samih građana. Sve više ljudi traži upravo domaću hranu sa slijedivošću podrijetla, i ovo je prilika da potaknemo tu proizvodnju - rekao je Čehok.

Obitelji će gnojvo dobiti besplatno. Gradski pročelnik dr. sc. Tomislav Bogović istaknuo je važnost proizvodnje zdrave hrane za osobne potrebe, pogotovo u vrijeme krize. Prilikom podjele pripadnici Civilne zaštite vodili su brigu o pridržavanju mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom.

VIDEO Pogledajte što predviđaju naši znanstvenici: Koliko bi mogla trajati pandemija?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije