Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar financija

Šuker: Nisam optužio Polančeca niti imam takve namjere

'14.09.2010.,Zagreb - Sjednica saborskog istraznog povjerenstva za utvrdjivanje cinjenica u vezi privatizacije Ine. Ministar financija Ivan Suker svjedocio je u 10h. Ivan Suker. Photo: Davor Puklavec/
'Davor Puklavec/PIXSELL'
15.09.2010.
u 13:49

Šuker ponavlja da je ugovor prihvaćen na osnovi Polančecove prezentacije.

Nakon sjednice užeg kabineta Vlade potpredsjednik Vlade Ivan Šuker ponovio je sve ono što je i jučer rekao na Povjerenstvu za privatizaciju Ine te istaknuo da mu nikad nije bila namjera optužiti Damira Polančeca.

– Niti sam čime kolegu Polančeca optužio niti imam takve namjere i to što je on rekao ja ne želim komentirati. Nisam rekao da je on nešto napravio ovako ili onako. To što je netko iskonstruirao možete provjeriti u fonogramu sjednice. Nigdje nisam rekao da Polančec nije to prezentirao niti sam negirao da mi kao članovi Vlade nismo glasovali. Ja jesam bio član Povjerenstva, ali u radu tog Povjerenstva nisam sudjelovao. To sam sve rekao i jučer i nemam potrebe danas govoriti drugačije – kazao je Šuker.

Na pitanje je li točno da ugovor nije vidio prije sjednice Vlade, Šuker je kazao da ga nije vidio.

 – To sam rekao i jučer i iza toga stojim. Taj ugovor ima nekoliko aneksa. Prema tome nije istina da smo kolegica Marina Matulović-Dropulić i ja davali suglasnost. Ako želite raspravljati o ugovorima, morate imati sve anekse – dodao je.

Na pitanje kako komentira izjavu Matulović-Dropulić da je ona vidjela ugovore, Šuker je ustvrdio da je ministrica Dropulić vjerojatno govorila o skladištu plina Okoli.

 – To je nešto gdje smo kolegica Matulović-Dropulić i ja zajedno sudjelovali, ali to nije dioničarski ugovor. To je dodatak o plinskom biznisu. Trebamo znati o čemu pričamo. Ona i ja jesmo sudjelovali u tome jer smo htjeli postići čim bolju cijenu. Na kraju krajeva, Dropulić je i predsjednica Nadzornog odbora Plinacra. A ja sam jučer rekao da je taj ugovor dobar jer je ta tvrtka ostvarila dobit – istaknuo je.

 Šuker je također istaknuo da na predsjedništvu HDZ-a nije bilo riječi o ugovoru nego o prezentaciji.

 – Ja sam rekao da je na temelju prezentacije potpredsjednika Vlade Vlada to i prihvatila. Isto tako sve političke odluke razmatraju se na političkim tijelima stranke. Nikad nisam rekao da za nešto nisam glasovao – kazao je ministar Šuker.

Šuker je ponovio da je podloga za taj ugovor bio podloga iz 2002. godine koje je MOL-u dao veća upravljačka prava nego što je bilo realno uplaćeno te da je odluka u Vladi donesena nakon prezentacije Damira Polančeca i svi su glasovali za nju.

 – To kažem i danas, a što je netko prenio Polančecu, ja to ne znam. Isto tako sam rekao da je kupnja skladišta Okoli bila dobra jer je već s prošlom godinom to skladište ostvarilo dobit od 15 posto onoga što je uplaćeno. Isto tako u ugovoru o plinskom biznisu nije još konzumiran. Mi smo izmjene o plinskom biznisu prolongirali do 1.12. Hoćemo li tada potpisati ugovor o kupnji prirodnog plina, to ćemo vidjeti – dodao je ministar financija.

Komentara 18

OB
-obrisani-
16:51 15.09.2010.

U slučaju Polančec ,mi u vladi RH : ništa neznamo. Pravna država će ućiniti svoje

OB
-obrisani-
16:53 15.09.2010.

Glasajmo svi za najpošteniju stranku na svijetu : HDZ

Avatar Svećenik
Svećenik
20:08 15.09.2010.

vidim po ocjenama da je sveklolika mladež ovđekarce i da nemilice klika. nema veze. klikajte vi koliko oćete :)))))))) još malo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije