Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko dječjih leđa

Stotine mališana ostaju u Brodu jer nema dogovora Grada i DND-a

odmaralište
23.06.2010.
u 17:43

Nismo više mogli trpjeti neizvjesnost oko dobivanja dozvole od sanitarne inspekcije, objašnjavaju u Društvu Naša djeca zašto nema ljetovanja.

Plakala sam zajedno s djetetom kada sam doznala da ono nakon tri godine neće otići na ljetovanje u Stari Grad na Hvaru. Moja se djevojčica s mora uvijek vraćala sretna i vesela, a i cijena je bila prihvatljiva. Već sam joj kupila i neke potrepštine za put kada smo doznali da od ljetovanja nema ništa – govori jedna od brojnih razočaranih brodskih majki. Dogovor Grada i Društva Naša djeca o upravljanju odmaralištem ipak je bio kratka daha, pa će stotine mališana ostati uskraćene za odmor na Jadranu.

– Nismo više mogli trpjeti neizvjesnost oko ishođenja dozvole sanitarne inspekcije koja je krajem prošle sezone zatvorila odmaralište. Inspektor je ozbiljno upozorio da će odmaralište ostati zatvoreno ako se ne urede kuhinja i sanitarni čvor, a Grad je cijelo vrijeme svjesno odugovlačio s uređenjem želeći upropastiti sezonu. Smiješne su optužbe da smo mi krivi za zatvaranje odmarališta, jer mi smo ulagali onoliko novaca koliko smo imali – kaže tajnik Društva Naša djeca Slavko Lacković i dodaje kako se za ljetovanje prijavilo više od 600 djece kojima će novac biti vraćen. Iz Grada uzvraćaju kako će ljetovanje ove godine ipak biti organizirano i da će se prva skupina u nedjelju, 27. lipnja otisnuti put Jadrana, ali samo pod uvjetom da u međuvremenu stigne dozvola sanitarnog inspektora. Prema riječima gradonačelnika Mirka Duspare, u odmaralištu je uređeno nekoliko sanitarnih čvorova, kuhinja i blagovaonica, a popravljeni su i kolektori za vodu te električne instalacije.
– Morali smo uložiti mnogo novca da bismo dobili dozvolu za organizaciju ljetovanja, a kada smo od Društva zatražili da i oni pokriju dio troškova, odbili su nas. Umjesto toga, preko profesora i učitelja u nagovarali su djecu da ne idu na ljetovanje – kaže Duspara.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
FENIKS07
15:22 25.06.2010.

Poznat je stil gradskih vlasti, ma tko bio na vlasti, o totalnoj nebrizi za svoju imovinu. Ima toga dosta i u samom gradu, ali to ne bude toliko zanimljivo kao slučaji sa poznatim jadranskim odmaralištima. Skoro smo imali priliku vidjeti \"sapunicu\" sa Korčulom, a sada je na redu Hvar. Budući da se sa nekretninama upravlja totalno netransparentno, odnosno zakulisno sa kojekakvim interesima, dešava se ovo kao sada: totalna neizvjesnost oko odlaska djece na more, i ako je veće trebalo odvesti djecu. ovo je za \"pohvalu\" i gradonačelniku i ostalim učesnicima - normalno da su imali cijelih 10 mjeseci od kraja prošle sezone, ali tko mari za našu djecu. Bitno je ostvariti političke probitke, a djeca ionako nisu važna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije