Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deficitarna zanimanja

Stipendije od 750 kuna mjesečno dobilo 107 učenika Sisačko-moslavačke županije

deficitarna zanimanja
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/11
20.10.2015.
u 18:06

Inače, upravo Sisačko-moslavačka županija ima najviše stipendista u deficitarnim zanimanjima, gledajući po broju stanovnika. Za stipendije tih učenika ove školske godine se izdvaja 950.000 kuna

Ugovori o stipendiranju uručeni su danas u Sisku učenicima deficitarnih obrtničkih zanimanja. Ove godine je stipendije, koje dodjeljuje Ministarstvo poduzetništva i obrta, u Sisačko-moslavačkoj županiji dobilo 107 učenica i učenika.

– Dvije su koristi. Prva je što ovime pomažemo djeci da se školuju i čim prije postanu pomoćnici i majstori svog zanata, a druga što je riječ o deficitarnim zanimanjima koja Hrvatskoj nedostaju, rekao je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Istaknuo je kako su lani, preko Hrvatske obrtničke komore, stipendirali 350 učenika, a ove godine samostalno stipendiraju njih čak 1270. Stipendije iznose 750 kuna mjesečno po učeniku, a ukupno je izdvojeno 11,5 milijuna kuna.

– Sljedeće godine ćemo iz europskih fondova pokušati pribaviti sredstva temeljem kojih bi potpore primali svi učenici koji upišu deficitarna zanimanja. Dakle, vjerujemo da bi iduće godine mogli osigurati potpore za svih 10.000 učenika – istaknuo je Maras.

Inače, upravo Sisačko-moslavačka županija ima najviše stipendista u deficitarnim zanimanjima, gledajući po broju stanovnika. Za stipendije tih učenika ove školske godine se izdvaja 950.000 kuna.

>> Potpora školovanju budućih bravara, dimnjačara, zidara...

Komentara 5

ZD
zdepar
18:45 20.10.2015.

u ovo doba lani, vlada nije znala kako da začepi rupu u proračunu, a sada dijele šakom i kapom, svjesni da oni više neće morati provoditi rebalanse koji će , zasigurno ove godine biti enormni

Avatar johny21
johny21
18:38 20.10.2015.

Lijepo je od njih što daju stipendije, ali nije li malo kasno i čudno što se to događa baš sada, 19 dana do izbora!

Avatar guza guzic
guza guzic
10:59 21.10.2015.

Ovo je kupovina glasova zasto nie prie djelio cekao da vidi u kojoj ce izbornoj biti nositelj,kad je saznao onda je i odlucio,najzalosnie do sada iako je puno videno,nadam se da im nista pomoci nemoze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije