Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisjetio se 30. obljetnice

Stier: Tuđman je sve podredio tom cilju i vodio nas do pobjede

Zastupnik Davor Ivo Stier održao je u Saboru konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.06.2019.
u 10:57

Odgovornost je našeg naraštaja da oslobodimo Hrvatsku od takvih okova. Možemo postati jedna od najuspješnijih država u srednjoj Europi, napisao je Stier

Davor Ivo Stier na 30. obljetnicu osnutka HDZ-a na Facebooku je objavio post u kojem se prisjetio prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Između ostalog, Stier je poručio, ako je država zarobljena od strane povlaštene manjine, ako klijentelizam onemogućava socijalno tržišno gospodarstvo i uspjeh sposobnih, ako se naprednim smatra samo ono što je ideološki lijevo, onda nacija ne može disati punim plućima.

"Prije 30 godina HDZ je osnovan i oblikovan kao izraz težnji hrvatskog naroda za svojom nezavisnom državom, slobodom i demokracijom. Za komunistički režim HDZ je bio stranka opasnih namjera. Za hrvatskog čovjeka HDZ je predstavljao nadu da ćemo napokon biti svoj na svome. Predsjednik Tuđman sve je podredio tom cilju i vodio nas do pobjede. Otvorio je vrata hrvatskom iseljeništvu i politikom pomirbe oslobodio narod od ideoloških sukoba koji su ga držali podijeljenim i potlačenim. 

Država, dakle, mora biti u službi slobode. Ako je država zarobljena od strane povlaštene manjine, ako klijentelizam onemogućuje socijalno tržišno gospodarstvo i uspjeh sposobnih, ako se naprednim smatra samo ono što je ideološki lijevo, onda nacija ne može disati punim plućima.

Odgovornost je našeg naraštaja da oslobodimo Hrvatsku od takvih okova. Možemo postati jedna od najuspješnijih država u srednjoj Europi. Za malodušne je to možda utopija. Za povlaštene će to možda biti ponovno politika opasnih namjera. Ali u hrvatskom čovjeku i dalje živi nada i vjera u vlastite sposobnosti. Uspješna Hrvatska naš je cilj. Mi imamo tu snagu i mi ćemo to učiniti jer "imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo", napisao je Stier.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar rubinet
rubinet
11:07 17.06.2019.

ne vidim ništa sporno u njegovoj objavi

Avatar Urbani
Urbani
11:53 17.06.2019.

Jedan je Otac domovine dr. Franjo Tudjman!!! Sam spomen njegova imena izaziva mentalne probleme kod yugotrolova i inih gubitnika. Kolinda je prva prava Hrvatska predsjednica nakon Tudjmana i izgubljenih 15 godina vladavine "bivsih drugova, drugi mandat siguran.

BU
Bubalamala
12:45 17.06.2019.

Oko HDZ-a i Tuđmana sve same laži kao da narod ne zna kakve su se promjene u Evropi dogodile i to mirnim putem dok je Tuđman dao priliku ekstremnoj desnici kao i Miloševićem njegovim četnicima da iz provociraju nerede !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije