Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dogovorio susret

Starac vrebao 13-godišnjakinju, dočekale ga TV kamere

Provjereno
Foto: Provjereno
1/2
20.03.2014.
u 12:48

Prvi sastanak dogovoren je već za sutradan, s 80-godišnjakom koji je bio uvjeren da će ga djevojčica dočekati sama u stanu. Kada je stigao, tamo su bile kamere i novinarska ekipa, a s njima i puno pitanja o njegovim postupcima

Nakon samo jednog dana dopisivanja preko portala za upoznavanje, 80-godišnjak je dogovorio susret s 13-godišnjakinjom. Dogovor je bio da će se naći u njezinom stanu, gdje će ga ona dočekati sama. Umjesto djevojčice, tamo ga je dočekala novinarska ekipa te ga suočila s vulgarnim i eksplicitnim porukama koje je slao djevojčici vjerujući da ima tek 13 godina.

Djeca su laka meta na društvenim mrežama, ali o tom stupnju opasnosti najbolje govori test koji je pripremila ekipa Provjerenog za večerašnju emisiju. Otvorili su profil na portalu za upoznavanje i predstavili se kao 18-godišnjakinja. Nakon sat vremena stiglo su 164 poruke, većinom od muškaraca starijih od 50 godina. Idući korak bilo je priznati 'stvarne godine' odnosno da se dopisuju s 13-godišnjakinjom, kako bi provjerili koliko muškaraca će nastaviti komunikaciju. Oni koji su se za to odlučili nisu se ustručavali, već su slali eksplicitne i vulgarne poruke, nudeći seks i predlažući sastanke uz napomenu da im njezine godine ne smetaju.

Prvi sastanak dogovoren je već za sutradan, s 80-godišnjakom koji je bio uvjeren da će ga djevojčica dočekati sama u stanu. Kada je stigao, tamo su bile kamere i novinarska ekipa, a s njima i puno pitanja o njegovim postupcima. Zašto ju je pitao pije li anti-bebi pilule, koje su joj veličine grudi, želi li se s njim maziti? Sam im je priznao da se na Internetu dopisuje dok mu supruga spava, a na susret je došao dok je supruga na poslu. Ovakve zastrašujuće priče najbolji su dokaz da djecu na internetu okružuju velike opasnosti koje se ne događaju samo na filmovima ili u dalekim zemljama.

Komentara 3

AG
agava
13:07 20.03.2014.

I njega s 80 godina zanima pije li ona antibebi pilule? To su oni stari mufljuzi koji svaki mjesec kada stigne penzijica obilaze apoteke u potrazi za plavim tableticama, a u takvoj su kondiciji da su za stacionar.

KA
kafka
14:01 20.03.2014.

Stari pedofil. Prijaviti policiji. 80. godina - to mu sigurno nije prvi pokušaj. Dobar potez novinara. .

Avatar deran9
deran9
14:12 20.03.2014.

ček....dopisuje se dok mu je supruga na poslu...??? u najboljem slučaju ona je od njega mlađa 16 godina volio bi znati koliko supruga ima godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije