Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodni Natječaj

Splitski škver gradit će brane za dva kanala koji će štititi Veneciju

Brana venecija
08.11.2014.
u 15:28

Uz ranije dobivenu izgradnju brana za lagunu Malamocco, Brodosplit je sada izabran i za gradnju brana lagune Chioggia

Splitsko brodogradilište pobijedilo je na međunarodnom natječaju za gradnju još 20 čeličnih vrata koja će biti instalirana na prolazu Chioggia u Venecijanskom kanalu, nakon što je prethodno dobiilo projekt gradnje 21 čeličnih vrata koja će biti instalirana na prolazu Malamocco s ciljem zaustavljanja utjecaja plime na grad Veneciju.

- Uz ranije dobivenu izgradnju brana za lagunu Malamocco, sada smo izabrani i za gradnju brana lagune Chioggia. S ovim projektima dokazujemo da smo konkurentni i kvalitetni u međunarodnim relacijama i da je splitski škver u mogućnosti izgraditi uz brodove i vrlo složene i zahtjevne čelične konstrukcije, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Ugovori će biti potpisani, kako je od investitora najavljeno sredinom prosinca. Radovi na izgradnji će krenuti početkom 2015. godine. Unatoč vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji ponuda Brodosplita i za lagunu Chioggia ocijenjena je najboljom. 

- Ovim iskorakom u off shore projekte, Brodosplit se pozicionira na tržištu koje ima veću dodanu vrijednost, te kao takav stječe neophodne reference za slijedeće slične projekte. Oba projekta koja će odraditi Brodosplit obuhvaćaju preko 12.000 tona ugrađenog čelika ukupne vrijednosti sa radovima i logistikom oko 50 milijuna eura, naglašavaju splitskom škveru.

>> Brodosplit gradi najveći jedrenjak na svijetu, vrijedan pola milijarde kuna

Komentara 3

NV
novo vriijeme
11:32 09.11.2014.

Ovo je sporadičan posao, glavni su gradnja brodova a gdje su ugovori za brodove. Ili je Jaca kod pregovora sa EU gradnju brodova prepustila Hamburgu, čak su smislili iznajmljivanja brodograditelja njemcima i zarade na njima. Što Jaca potpiše ti više više niko ne razdruži.

NO
Norway
19:21 08.11.2014.

Bravo Brodosplit! Milanovicu je ovaj uspjeh splitskog skvera potpuno nezanimljiv

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
05:50 09.11.2014.

zar nije Milanoviceva vlada prodala Brodosplit uz velike proteste sindikata i Hdz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije